Gå til innholdGå til kassen

Normal, tørr eller fet hud? Hvilke produkter bør du velge til din hudtype? Og hva er egentlig forskjellen på hudtype og hudtilstand?

Hudtype

Hudtypen er genetisk. Hudtypen kan ikke forandres, men man kan balansere den ved hjelp av riktige produkter.

En daglig hudpleierutine kan gjerne bestå av rens og dag,- natt,- og øyekrem. Her gir vi deg anbefalinger i to ulike prisklasser. Din hudpleierutine kan utvides etter behov, med for eksempel toner, peeling, ansiktsmaske og serum. I tillegg anbefales det å bruke solkrem hver dag.

Tørr hud

Huden er matt, føles og ser stram ut og kan ha tørre flekker. Huden er tynn, med små porer og mangler ofte glød. En tørr hud blir ofte rød og kan fort bli sensitiv og irritert. Derfor trenger du milde produkter som gir fuktighet og fett.

Normal hud

Huden er myk og glatt og har en sunn glød. En normal hud trenger å vedlikeholdes med fuktighet. Har man partier som er fete eller tørre, kan man behandle områdene med egne produkter egnet for det.  

Fet hud

Huden er blank og ofte fet å ta på, har ujevn tekstur og nedsatt sirkulasjon, og man kan få sorte prikker og urenheter. En fet hud trenger produkter som gir fuktighet. Man kan gjerne bruke produkter med tilleggsingredienser som matter og eksfolierer huden. 

Hudtilstand

Hudtilstanden kan endre seg gjennom livet og i de ulike årstidene. Alle hudtyper kan ha de ulike hudtilstandene i større eller mindre grad.

Sensitiv hud

Huden er lys, tynn og sart, ofte tørr og blir fort rød. Man kan ofte reagere på produkter og grove stoffer. Sensitiv hud trenger milde produkter som roer ned huden, tilfører fuktighet og styrker hudbarrieren. Det finnes forskjellige grader av sensitiv hud. Har du hypersensitiv hud, kan du lese mer om det her.  

Hyperpigmentering

Hyperpigmentering er flekker på huden som er mørkere eller lysere enn din egen hudtone. Hud med pigmentflekker trenger produkter som gir fuktighet, i tillegg til at man burde bruke produkter med høy solfaktor. Man kan også bruke produkter som reduserer eksisterende pigmentflekker, og som jevner ut hudtonen.  

Moden hud

En moden hud viser tegn til aldring som for eksempel linjer, rynker, løsere hud og pigmentflekker. Moden hud trenger ofte en nærende fuktighetskrem. Produktene kan gjerne inneholde antioksidanter, samt ingredienser som stimulerer cellefornyelsen og har en oppstrammende effekt.

Oppdatert: desember 2023