Gå til innholdGå til kassen

En sunn og frisk hud starter alltid med en god hudpleierutine. Det første og grunnleggende steget i en hudpleierutine er en god ansiktsrens som er tilpasset huden din. En renset hud vil enklere kunne trekke til seg andre produkter i rutinen som toner, serum og fuktighetskrem. Alt ettersom hva din hud trenger, vil en ansiktsrens rense, eksfoliere, fukte og styrke huden din uten å strippe den for fukt.

Hva er en ansiktsrens?

En ansiktsrens er som nevnt det første steget i en hudpleierutine, og bør gjøres både morgen og kveld. En vannbasert rens sørger for å skånsomt rense huden uten å tørke den ut, og kommer i ulike former og konsistenser; renseskum, rensegel, rensemelk eller rensekrem. Hva som passer best til akkurat deg kommer an på din hudtype og personlige preferanser. For fet og uren hud vil en lett eksfolierende rensegel eller et renseskum ofte være et godt valg. For en tørr hud vil for eksempel en hydrerende rensekrem være ideelt.

Hvordan bruke ansiktsrens?

En vannbasert ansiktsrens påføres på et vått ansikt og jobbes inn i huden i minst 30 sekunder for best virkning. Mange glemmer ofte at en ansiktsrens også er et lett behandlende steg i hudpleierutinen, og vil absolutt ha best effekt dersom du jobber litt med produktet før du skyller det av med lunkent vann. Det er også viktig å velge riktig ansiktsrens for din hudtype, slik at du får best utnytte av dens egenskaper.

Kvinne som bruker ansiktrens

Foto: iStock.com/PeopleImages

Hva er dobbelrens?

Først og fremst så er en oljerens spesielt nyttig for deg som bruker sminke daglig, og ikke minst solkrem. En oljerens hjelper til å løsne opp i tilstoppede porer og olje på huden, og vil derfor bidra til å forhindre kviser og urenheter. Oljerens finnes i form av enten flytende olje eller balm, og kommer i henholdsvis pumpeflaske eller krukke. Oljerensen påføres direkte på tørr hud for å løsne opp i smuss, solkrem og sminke på hudoverflaten, og skal hovedsakelig brukes i kveldsrutinen din. Deretter skyller du grundig av med lunkent vann. Videre følger du opp med en vannbasert rens, i form av skum, gel eller lotion/krem. En vannbasert rens jobber dypere ned i huden for å gi en ordentlig rens av porene.

Etter en god rens er huden din klar for de resterende stegene i din daglige hudpleierutine.

Oppdatert: september 2023