Gå til innholdGå til kassen

Canesten er et reseptfritt legemiddel som virker mot soppinfeksjon i og rundt skjeden, samt ved fotsopp. Sortimentet inkluderer også Canesbalance, til behandling av bakteriell vaginose.

Underlivssopp

Det er vanligere enn du tror. Underlivssopp er en gjærsoppinfeksjon forårsaket av overvekst av en gjærsopp som er naturlig til stede i underlivet, Candida albicans.

Hvis du oppdager svie og kløe i underlivet, kan du ha en soppinfeksjon. Dette oppstår når de gode bakteriene i skjeden ikke klarer å holde soppen under kontroll, eller når immunforsvaret ditt er svekket. Du kan lese mer om symptomene og behandling av underlivssopp her. Og bare så du vet det – sopp er ikke en seksuelt overførbar infeksjon.

Les pakningsvedlegget før bruk. Canesten (klotrimazol) er et reseptfritt legemiddel (vaginal tablett/kapsel og krem) for korttidsbruk mot soppinfeksjon. For kvinner over 15 år. Etter overgangsalder, første gangs infeksjon, gjentatte infeksjoner eller infeksjon med symptomer som for eksempel feber eller magesmerter, skal alltid diagnostiseres av lege. Kan brukes under amming, men kun etter forskrivning av lege under graviditet. Ved vedvarende symptomer i >7 dager bør du kontakte lege før behandling. www.bayer.no.

Fotsopp

Du trenger ikke å være idrettsutøver for å få det – fotsopp kan ramme hvem som helst!

Fotsopp (tinea pedis) er en soppinfeksjon på huden på føttene, som hovedsakelig er forårsaket av en sopptype kalt dermatofytter. De trives i varme og fuktige omgivelser, som garderober og dusjer, sko og sokker eller svette føtter. Det er derfor de føler seg hjemme mellom tærne dine, men de kan også ramme fotsålen og sidene av foten.

Canesten (klotrimazol) er et reseptfritt legemiddel som er begrenset på korttidsbruk og brukes mot fotsopp eller soppinfeksjon både i skjeden og ytre kjønnsorganer. Initial infeksjon, gjentatte infeksjoner i løpet av to måneder, eller infeksjon med allmenne symptomer som mage- eller ryggsmerter skal vurderes av lege. Behandling skal ikke startes uten at lege først er rådført dersom du er mellom 12-15 år eller i overgangsalderen. Behandling av fotsopp hos barn under 15 år skal ikke startes opp uten at lege først er rådført. Du må kontakte lege ved vedvarende symptomer i skjeden og ytre kjønnsorganer i >7 dager eller tilbakevendende infeksjoner, og etter 4 uker ved behandling av fotsopp. Rådfør med lege dersom du er gravid eller ammer. Canesten® krem inneholder cetostearylalkohol som kan forårsake lokale hudreaksjoner. Les pakningsvedlegget før bruk. www.bayer.no.

5 Produkter