Gå til innholdGå til kassen

Du trenger ikke å være idrettsutøver for å få det – fotsopp kan ramme hvem som helst!

Fotsopp (tinea pedis) er en soppinfeksjon på huden på føttene, som hovedsakelig er forårsaket av en sopptype kalt dermatofytter. De trives i varme og fuktige omgivelser, som garderober og dusjer, sko og sokker eller svette føtter. Det er derfor de føler seg hjemme mellom tærne dine, men de kan også ramme fotsålen og sidene av foten.

Symptomer på fotsopp

  • kløe og brennende følelse i tær og føtter
  • skjellete, svært tørr, sprukket eller avflasset hud
  • sprekker, løs eller hvit hud mellom tærne
  • sprukket hud mellom tærne, på fotsålen eller hælen
  • illeluktende føtter


Behandling av fotsopp


Et soppdrepende middel er den beste behandlingen fotsopp, og finnes reseptfritt på apotek.

Lokalbehandlinger er lette å påføre og angriper hovedtypene av sopp som forårsaker fotsopp. Canesten tilbyr en soppdrepende behandling som stopper veksten av sopp, dreper soppen og lindrer symptomene på fotsopp.

Canesten (klotrimazol) er et reseptfritt legemiddel som er begrenset på korttidsbruk og brukes mot fotsopp eller soppinfeksjon både i skjeden og ytre kjønnsorganer. Initial infeksjon, gjentatte infeksjoner i løpet av to måneder, eller infeksjon med allmenne symptomer som mage- eller ryggsmerter skal vurderes av lege. Behandling skal ikke startes uten at lege først er rådført dersom du er mellom 12-15 år eller i overgangsalderen. Behandling av fotsopp hos barn under 15 år skal ikke startes opp uten at lege først er rådført. Du må kontakte lege ved vedvarende symptomer i skjeden og ytre kjønnsorganer i >7 dager eller tilbakevendende infeksjoner, og etter 4 uker ved behandling av fotsopp. Rådfør med lege dersom du er gravid eller ammer. Canesten® krem inneholder cetostearylalkohol som kan forårsake lokale hudreaksjoner. Les pakningsvedlegget før bruk. www.bayer.no.

1 Produkter