Gå til innholdGå til kassen

Det er vanligere enn du tror. Underlivssopp er en gjærsoppinfeksjon forårsaket av overvekst av en gjærsopp som er naturlig til stede i underlivet, Candida albicans.

Hvis du oppdager svie og kløe i underlivet, kan du ha en soppinfeksjon. Dette oppstår når de gode bakteriene i skjeden ikke klarer å holde soppen under kontroll, eller når immunforsvaret ditt er svekket. Du kan lese mer om symptomene og behandling av underlivssopp her. Og bare så du vet det – sopp er ikke en seksuelt overførbar infeksjon.

Symptomer på underlivssopp

  • kløe i skjeden / på kjønnsleppene
  • sårhet, rødhet og svie i skjeden rundt skjedeinngangen (vulva)
  • svak hevelse i kjønnsleppene (labia)
  • Cottage cheese-lignende, hvit utflod
  • ubehag eller smerte ved samleie


Behandling av underlivssopp


Underlivssopp behandles med legemidler som selges reseptfritt på apoteket eller med resept fra legen.

Behandlingen er veldig enkel. For å behandle vaginal infeksjon kan du bruke en innvendig behandling som inneholder virkestoffet klotrimazol. Velg myk vaginalkapsel eller vaginaltablett. Alle disse produktene vil behandle infeksjonen, men kvinner er forskjellige og foretrekker ulike behandlingsalternativer. Sopp på de ytre kjønnsorganene kan behandles med krem.

Les pakningsvedlegget før bruk. Canesten (klotrimazol) er et reseptfritt legemiddel (vaginal tablett/kapsel og krem) for korttidsbruk mot soppinfeksjon. For kvinner over 15 år. Etter overgangsalder, første gangs infeksjon, gjentatte infeksjoner eller infeksjon med symptomer som for eksempel feber eller magesmerter, skal alltid diagnostiseres av lege. Kan brukes under amming, men kun etter forskrivning av lege under graviditet. Ved vedvarende symptomer i >7 dager bør du kontakte lege før behandling. www.bayer.no.

6 Produkter