Gå til innholdGå til kassen

Hyaluronsyre er en aktiv ingrediens som inngår i mange hudpleieprodukter grunnet sin evne til å binde til seg fuktighet. For de med tørr eller dehydrert hud kan hyaluronsyre bidra til å gjenopprette fuktighetsbalansen i huden og styrke hudbarrieren.

I ingredienslister kan hyaluronsyre kjennes igjen ved noen av disse navnene:

  • Hyaluronic acid
  • Hydrolyzed hyaluronic acid
  • Sodium hyaluronate
  • Hyaluronate
  • Hyaluronan

Slik hjelper hyaluronsyre huden

Hyaluronsyre er et sukkermolekyl som finnes naturlig i huden vår, og bidrar til å binde fukt til huden. På grunn av sine gode fuktegenskaper er hyaluronsyre en populær ingrediens i blant annet serum og ansiktskremer. Hyaluronsyre egner seg spesielt godt til en dehydrert eller tørr hud som ønsker å styrke hudbarrieren.

Hjelper hyaluronsyre mot rynker og fine linjer?

Nivået av hyaluronsyre i huden vår minsker med alderen. Ved å tilføre hyaluronsyre gjennom hudpleie, kan man bidra til at fine linjer og rynker blir mindre synlige, og at huden blir mer elastisk.

Slik bruker du hyaluronsyre for best mulig effekt

Siden hyaluronsyre tiltrekker seg fuktighet, vil man oppnå best effekt dersom produktet med hyaluronsyre påføres direkte etter dusj eller vask, gjerne mens huden fremdeles er fuktig. Avslutt med en ansiktskrem eller olje for å lukke fuktigheten inne.

Finnes det noen bivirkninger ved bruk av hyaluronsyre?

Hyaluronsyre finnes naturlig i bindevevet i huden og det er derfor sjelden man opplever bivirkninger eller hudreaksjoner, selv for de med en sensitiv hud. Det kan også trygt brukes av gravide og ammende. Hyaluronsyre kan trygt kombineres med andre aktive ingredienser som retinol, niacinamid, peptider og ceramider. 

Har du spørsmål om bruk av hyaluronsyre? Kontakt kundesenteret vårt for å snakke med en farmasøyt, hudpleier eller apotektekniker.

Kilder: National Center for Biotechnology Information, Cleveland Clinic.

Oppdatert: januar 2024