Gå til innholdGå til kassen

Hyaluronsyre er en aktiv ingrediens som inngår i mange hudpleieprodukter grunnet sin evne til å binde til seg fuktighet. For de med tørr eller dehydrert hud kan hyaluronsyre hjelpe til med å gjenopprette fuktighetsbalansen i huden og hjelpe hudbarrieren.

I ingredienslister kan hyaluronsyre ofte gjenkjennes med disse navnene:

  • Hyaluronic acid
  • Hydrolyzed hyaluronic acid
  • Sodium hyaluronate
  • Hyaluronate

Slik hjelper hyaluronsyre huden

Hyaluronsyre er, på tross av navnet, ikke en syre, men et sukkermolekyl som finnes i huden vår. Dette molekylet har en sterk evne til å binde til seg fuktighet. På grunn av dette inngår hyaluronsyre i mange hudpleieprodukter som serum og ansiktskremer, og bidrar blant annet til å øke fuktigheten hos dehydrert og tørr hud og styrke en svekket hudbarriere.

Hjelper hyaluronsyre mot rynker og fine linjer?

Nivået av hyaluronsyre i huden vår minsker med alderen. Ved å tilføre hyaluronsyre gjennom hudpleie, kan man bidra til at fine linjer og rynker blir mindre synlige, og at huden blir mer elastisk.

Slik bruker du hyaluronsyre for best mulig effekt

Siden hyaluronsyre tiltrekker seg fuktighet, oppnår man aller best effekt dersom produktet med hyaluronsyre påføres direkte etter dusj eller vask, gjerne mens huden fremdeles er fuktig. Avslutt med en ansiktskrem eller olje for å lukke fuktigheten inne.

Finnes det noen bivirkninger ved bruk av hyaluronsyre?

Hyaluronsyre finnes naturlig i huden, og derfor er det svært sjelden man opplever bivirkninger eller hudreaksjoner, selv for de med en sensitiv hud. Hyaluronsyre kan trygt kombineres med andre aktive ingredienser som retinol, niacinamid, peptider og ceramider. 

Har du spørsmål om bruk av hyaluronsyre? Kontakt kundesenteret vårt for å snakke med farmasøyt, hudpleier eller apotektekniker.

Kilder: National Center for Biotechnology Information, Cleveland Clinic, Skin City, Min mote

Oppdatert: oktober 2023