Gå til innholdGå til kassen

Ceramider er fettmolekyler og naturlige komponenter i huden vår. Faktisk består huden av omtrent 50 % ceramider som spiller en viktig rolle i å opprettholde hudbarrieren og fuktnivået i huden. Konsentrasjonen av ceramider i huden reduseres når vi blir eldre eller utsettes for mye sol, forurensning og andre ytre påvirkninger. Dette kan resultere i en tørr, irritert og rød hud.  

Ceramider i hudpleie

Ceramider i hudpleie gjenkjennes ofte ved navnene ceramide AP, EOP, NG, NP eller NS. Det kan også stå phytosphingosine og sphingosine, som begge er ingredienser som stimulerer huden til å skape ceramider. 

Slik virker ceramider i huden

 Ceramider i hudpleie kan bidra til å:

  • Styrke hudbarrieren.
  • Øke fuktighetsnivået i huden.
  • Gi en jevnere, mykere og fastere hud.
  • Redusere tørrhet, rødhet og irritasjon  

Ceramider i kombinasjon med andre aktive ingredienser

Siden ceramider i hudpleie etterligner hudens egne byggesteiner, er denne aktive ingrediensen skånsom mot alle hudtyper, og kan også brukes på den tynne huden rundt øynene. Det kan også trygt brukes av gravide og ammende.
 
Ceramider kan med fordel kombineres med andre aktive ingredienser. For eksempel kan man kombinere ceramider med syrene AHA, BHA og PHA, antioksidanter som vitamin C, niacinamid, peptider eller retinol. Flere studier viser at ceramider også kan bidra til å bekjempe tørrhet og irritasjon som kan oppstå under aknebehandling.

Ønsker du å innføre ceramider i din hudpleierutine?

Sjekk vårt utvalg av serum, ansiktskremer og ansiktsmasker med ceramider.

Har du spørsmål om bruk av ceramider i hudpleierutinen din? Kontakt kundesenteret vårt for å snakke med en farmasøyt, hudpleier eller apotektekniker.

Kilder: Cleveland Clinic, Cerave, Medical News Today.

Oppdatert: februar 2024