Det er mange som handler hos oss, og dessverre tar det en dag mer enn normalt før pakkene sendes fra lager. Vi er lei oss for problemene det skaper, og jobber hardt for å bli like raske som vanlig. (Gjelder ikke levering med Porterbuddy).
Gå til innholdGå til kassen

Rød og irritert hud rundt øynene i pollensesongen?

Endelig er våren her, sola skinner og fuglene kvitrer. Øynene renner og øyelokkene hovner opp. Du kjenner deg kanskje igjen i scenarioet som gjerne varer gjennom både vår og sommer?

Huden rundt øynene er ekstra tynn og sensitiv, og trenger gjerne litt ekstra kjærlighet på denne tiden av året. Her er huden nemlig ekstra utsatt for påvirkninger som kan by på irritasjon og overfølsomhet.  

Har du allergi, om det er pollenallergi eller sesongallergi er det ofte plager som kløe i øynene. Det er vanskelig å la være å klø når du kjenner de typiske allergisymptomene som sandpapir på øyne og det kløer og det klør. Det er nesten til å bli «gal» av.

Huden rundt øynene, som er et av de mest sensitive områdene i ansiktet er svært tynn, faktisk fire ganger tynnere enn resten av kroppen. Resultat av gjentagende kløe er at huden blir kjempetørr, rød og irritert. Nettopp derfor trenger den litt ekstra kjærlighet på denne tiden av året!

Slik tar du vare på huden rundt øynene i allergisesongen

Fuktighet. Fuktighet – fuktighet! En god øyekrem er essensielt for pleie av sart og tynn hud. Vi anbefaler en å smøre på en fuktgivende og lindrende øyekrem som Avene Soothing gel og La Roche-Posay Toleriane ultra øyekrem. Begge produktene virker beroligende og vil dermed redusere ubehaget på huden rundt øynene.

Kildevann virker beroligende og kjølende

Et annet tips som fungere er å spraye med kildevann fra Avène, LRP og Vichy. Alle virker avkjølende, irritasjonsdempende og beroligende på den sensitive huden rundt øynene. Sprayen kan brukes i hele ansiktet, men er i tillegg et effektivt middel mot trøtte og hovne øyne. Det er faktisk utrolig behagelig om en ikke har irritasjon rundt øynene også. Kildevannet gir en fantastisk oppfriskende følelse og kan brukes av alle.

Fjern øyesminke forsiktig

I tillegg til fuktighet og kildevannspray er det viktig å tenke på hvordan du fjerner øyesminken din. Det kan være fristende å sminke bort hovne øyne og gjøre litt ekstra for å se fresh ut om våren.

Regel nr èn når du skal fjerne sminke er å ikke gnikke. Vi anbefaler deg å fukte padden med øyesminkefjerner og la den ligge på øyepartiet i noen sekunder slik at sminken rekker å løsne før du forsiktig drar den av. Sminkefjernere for hele ansiktet inneholder ofte parfyme som kan være irriterende for huden rundt øynene.

Vi har samlet noen milde øyesminkefjernere som skånsomt fjerner sminke fra øyelokk og vipper.

Vil du vite mer om pollenallergi kan du trykke her

Kilder: Leverandørinfo

Oppdatert: Januar 2021