Gå til innholdGå til kassen

Er huden din tørr og trenger litt ekstra pleie, vil en dusjolje ofte gjøre susen. En god fuktighetskrem hjelper mye, men vi ønsker å fremheve et produkt som kan gjøre underverker for tørr hud, nemlig dusjolje!

Derfor får du tørr vinterhud

Opplever du at huden din endrer seg i vinterhalvåret? Da er du ikke alene! Denne årstiden kan være utfordrende for huden vår. Temperaturforandringer med minusgrader ute og tørt inneklima gjør at huden vår mister mye fuktighet og dermed er ekstra utsatt for å bli uttørret. Og blir man kald, dusjer man gjerne både oftere og lenger enn ellers for å få varme i kroppen. Dette forstyrrer hudens pH-verdi og stripper den for beskyttende fettstoffer. Resultatet? En hud som føles et nummer for liten, som gjerne klør og flasser.

Tørr hud begynner allerede i dusjen

Selv om dusjsåpen er i kontakt med huden i kun kort tid, har valget av såpe mye å si for hvordan huden både ser og føles ut på den andre siden av dusjforhenget. Såper er en vanlig årsak til tørrhet, og spesielt på høsten og vinteren.

Et godt tips er å bruke en næringsrik og pleiende dusjolje i dusjen. Det gjelder både for deg som har tørr hud, men også for deg som er litt mer bedagelig anlagt med hensyn til smøring med fuktighetskrem/bodylotion etter dusjen.

I stedet for såpe – dusjolje er gull verdt!

Dusjoljen vasker like rent som såpe, i tillegg til at huden føles silkemyk og gjenfuktet etter dusjen. Vanlige dusjsåper kan også inneholde pleiende og fuktighetsbindende ingredienser, men i dusjoljene er det som navnet tilsier, mye mer olje. Disse oljene, sammen med fuktighetsbindende ingredienser holder på fuktigheten i huden, pleier den og bidrar til å gjøre den myk og smidig. Hos Farmasiet vil du finne dusjolje både med og uten parfyme, og for deg med sensitiv hud.

Bytt ut såpen med dusjoljen, den kan brukes like ofte, men er mildere for huden!

Oppdatert: November 2023