Gå til innholdGå til kassen

Det er mange spørsmål knyttet til hudpleierutiner mot aldringstegn. Hva gjør jeg? Når skal jeg begynne? Er det for sent eller for tidlig?

For å få mest mulig ut av anti-age rutinen din, kan du introdusere produktene i hudpleierutinen allerede før rynkene blir synlige. Ofte vil den beste anti-age-pleien være den forebyggende pleien. Derfor kan du bruke anti-age produkter i din daglige hudpleierutine allerede før du fyller 40, aller helst før de første aldringstegnene oppstår.

Med en god anti-age-pleie kan du få huden til å se yngre ut lengre, få den til å fremstå fastere og mer jevn og forebygge aldringstegn som for eksempel rynker.

Huden i overgangsalderen

Når kvinner kommer i overgangsalderen endres kortisol- og østrogennivået i kroppen. De reduserte nivåene av østrogen og økte nivåer av kortisol kan ha en direkte innvirkning på hudens utseende. Når hormonnivået endrer seg, fornyer ikke cellene i huden seg like raskt som før. Huden vil føles tørr, mindre elastisk og tynnere, i tillegg til at antall rynker økes. De rynkene som allerede finnes, blir mer tydelige.

Det er ingen mirakelkur til de hormonelle forandringene som kroppen går igjennom i overgangsalderen. Men det finnes likevel noen pleiende produkter mot hudproblemene som kan hjelpe deg godt på vei. Med de riktige hudpleieproduktene kan du være proaktiv og påvirke noen av de forandringene som skjer i huden på grunn av overgangsalderen. Hudpleieproduktene kan bidra til å gi mer glød, øke elastisiteten og spenstigheten til den sensitive huden.

Solbeskyttelse

Huden vår utsettes daglig for solens ultrafiolette stråler, selv i de kalde vintermånedene og dager med overskyet vær. UV-strålene kan gi hudproblemer som solbrenthet, pigmentforandringer, soleksem og også forårsake aldring i huden. Selv her i Norden er det nødvendig å bruke solbeskyttelse hver dag, på tross av at været er kjent for å være lunefullt.

Mer enn 80 %1 av hudens aldringstegn (1) er forårsaket av UV-stråling og forurensning og er det vi kaller exposome faktorer. UVB-stråler er mest til stede om sommeren, mens UVA-stråler er til stede hele året og har en permanent effekt på hudens aldring.

Vichy Liftactiv

Liftactiv hjelper med å beholde hudens fasthet og beskytte den mot tegn på aldring. Liftactiv Specialist er en avansert anti-aldringsserie som motvirker rynker, fine linjer og pigmentforandringer, samt forbedrer hudens tekstur. Produktene har hypoallergene formuleringer som inneholder aktive ingredienser som peptider, vitamin C, hyaluronsyre og glykolsyre.

Vichy er det mest solgte hudpleiemerket innen anti-age på Europeiske apotek. (2)

1. Anti-age serum

Liftactiv Specialist B3 Serum inneholder aktive ingredienser som niacinamid, Cg-vitamin, vulkansk vann fra Vichy og bio-peptider som tilfører huden fuktighet og hjelper med å redusere pigmentflekker og rynker.

2. Ansiktskrem

For å få det beste resultatet anbefaler vi at du bruker en god fuktighetskrem etterpå. Liftactiv Collagen Specialist Dagkrem gir fuktighet i opptil 48 timer og bidrar med å forbedre hudens spenstighet og reduserer rynker.

3. Solbeskyttelse

Avslutt din morgenrutine med solbeskyttelse. Med Capital Soleil UV Age Daily SPF50+ får du en solkrem med en bredspektret UV-beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler som forebygger rynker, pigmentering og oksidativt stress forårsaket av solens stråler og forurensning.

Vichy Neovadiol

I 25 år har Vichy forsket på hva som skjer med huden hos kvinner under og etter overgangsalderen. Målet har vært å finne ut hva man kan gjøre for å kompensere for de aldringstegnene på huden som skyldes overgangsalderen. Det har vært fundamentet for å skape hudpleieserien Neovadiol, som er spesielt utviklet til kvinner under og etter overgangsalderen. Neovadiol er formulert med de aktive ingrediensene proxylane, niacinamid og omegas som kan hjelpe mot tørr og slapp hud, gi en mer jevn hudtone samt virke mot fine linjer.

1. Serum

Med et serum kan du gi huden intens næring med aktive ingredienser. Neovadiol Meno 5 BI-Serum kombinerer vulkansk vann som er rik på 15 mineraler, Proxylane, cassia-ekstrakt, vitaminene B3-C-E og omega 6 og 9. Serumet er spesielt utviklet til kvinner i og etter overgangsalderen og er testet under dermatologisk kontroll.

2. Ansiktskrem

Om morgenen hjelper Neovadiol Post-Menopause Dagkrem med å kompensere for den synlige effekten som overgangsalderen har på huden. Den inneholder proxylan, men også vitamin B3 for å motvirke ujevn hudtone og Omega 3-6-9 for å gi næring til huden.

3. Solbeskyttelse

Capital Soleil UV-Age Daily med svært høy solbeskyttelse på SPF50+ beskytter mot fotoaldring og har en ultralett konsistens og en usynlig, jevn og ikke-fettete finish på huden. I Capital Soleil UV-Age Daily får du en solkrem du kan bruke hver eneste dag som forebygger og reduserer aldringstegn og har bredspektret solbeskyttelse i ett og samme produkt.

Vichy anbefales av 50 000 dermatologer. (3)

Artikkelen er skrevet i samarbeid med Vichy.

Kilder:

1. Flament, Frederic & Bazin, Roland & Laquieze, Sabine & Rubert, Virginie & Simonpietri, Elisa & Piot, Bertrand. (2013). Effect of the sun on visible clinical signs of aging in Caucasian skin. Clinical, cosmetic and investigational dermatology. 6. 221-232. 10.2147/CCID.S44686.

2. IQVA - Pharmatrend International - Anti-age marked i Frankrike, Italia, Spania, Portugal & Polen (på apotek & para-apotek); i Tyskland, Belgia, Nederland, Sveits, Hellas, Østerrike & Tyrkia (på apotek) - i antall & verdi - YTD Sept 2022

3. Undersøkelse utført på det dermokosmetiske markedet av AplusA og andre partnere i perioden januar 2022 og mai 2022, med dermatologer i 32 land som representerer mer enn 80 % av verdens BNP.