Gå til innholdGå til kassen

Hvordan holde vekten etter vektnedgang?

Det er ofte vanskelig å holde vekten etter vektnedgang. Hvis du har brukt kosterstatninger som Modifast til å gå ned i vekt er det anbefalt å gradvis gjeninnføre vanlig mat. På den måten økes kaloriinntaket litt etter litt og du får tid til å legge grunnlaget for gode matvaner. Det er viktig å vurdere egne levevaner og hvordan du kan gjøre tilpasninger for å få en sunn og varig livsstil.

De viktigste faktorene for å lykkes med å holde vekten på sikt:

  • Spis regelmessige måltider hver dag. Måltidsrutinene er viktige for å unngå overspising. Regelmessige måltider forebygger også sterk sultfølelse og dermed også feil valg av matvarer. Spis gjerne frukt som mellommåltider.
  • Reduser inntaket av fett og sukker. Bestem på forhånd når du kan kose deg med søtsaker, for eksempel godteri, kaker og sukkerholdig drikke.
  • Spis frokost hver dag. Da blir det enklere å spise passe mye resten av dagen.
  • Reduser det samlede energiinntaket. Velg matvarer merket med nøkkelhullet, og begrens deg til én porsjon per måltid.
  • Vei deg regelmessig. Hvis du veier deg én gang i uken, er det lettere å fange opp vektøkning.
  • Skriv ned hva du spiser og drikker, for å bli mer bevisst på matvanene dine.
  • Vær fysisk aktiv i 60 minutter om dagen. Da er det enklere å holde vekten, i tillegg til at du oppnår en rekke andre positive helseeffekter.

Når man har gjeninnført vanlig mat kan kosterstatninger brukes for å begrense energiinntaket eller som et raskt og enkelt alternativ, for eksempel hvis det ikke ble noe av dagens middagsplaner, eller hvis du må innta lunsjen raskt før et møte. Å bytte ut enkelte måltider kan også gjøre det enklere å begrense energiinntaket og oppnå en stabil vekt etter vektnedgang.

Hvorfor velge Modifast?