Gå til innholdGå til kassen

Hvordan bruke Modifast?

Modifast-metoden legger opp til to uker der alle måltider erstattes med Modifast før en gradvis gjeninnfører vanlig mat. Dette bidrar til raske og motiverende resultater. Studier viser til at man kan gå ned omtrent 1-2 kilo per uke ved å følge Modifast-metoden. Næringsinnholdet i produktene sørger samtidig for at kroppen din får i seg de næringsstoffene den trenger til tross for lavt kaloriinntak.

Dagsmeny med Modifast-metoden

Modellen er utviklet av en ernæringsfysiolog og skal bidra til at du både går ned i vekt og holder vekten etter diett. I løpet av seks uker vil du gå igjennom fire faser:

Uke 1–2: Ren Modifast lavkaloridiett – 4 poser Modifast måltider per dag.
Uke 3: Frokost og 3 Modifastmåltider.
Uke 4-6: Frokost, lunsj eller middag og 2 Modifastmåltider.
Uke 7- : Frokost, lunsj og middag, samt 1–2 mellommåltider.

Modifast-metoden legger opp til to uker der alle måltider erstattes med Modifast før en gradvis gjeninnfører vanlig mat. Dette bidrar til raske og motiverende resultater. Næringsinnholdet i produktene sørger samtidig for at kroppen din får i seg de næringsstoffene den trenger til tross for lavt kaloriinntak.

Forslag til dagsmeny uke 1-2

Frokost: Modifast kaffe- eller jordbærdrikk
Lunsj: Modifast potet- og purreløkssuppe
Mellommåltid: Modifast sjokoladepudding
Middag: Modifast pasta bolognese

Det går også fint å dele opp en pose, slik at du for eksempel bruker en halv pose som mellommåltid om ettermiddagen og resten om kvelden. Dette er perfekt hvis du vil spise flere ganger om dagen eller føler at du trenger kveldsmat. Ved høyt energibehov eller regelmessig høyintensiv fysisk aktivitet kan det være nødvendig å øke daginntaket med en ekstra kosterstatning.

Serveringstips

Det finnes flere måter å piffe opp Modifast måltidene på. Her er et par tips:

  • Kaffe- og sjokoladeshaken kan gjerne varmes opp og tilsettes smak som for eksempel kanel, chili eller kardemomme. Prøv også litt ekstra kaffe i kaffeshaken for å få mer smak.
  • På varmrettene kan du bruke hvilke krydre du vil.  Prøv deg frem med dine favoritter og bruk gjerne friske urter.
  • Shakene kan fryses litt og inntas som sorbet – midt i blinken på varme sommerdager.