Gå til innholdGå til kassen

Opplever du at huden din blir tørr og stram når du bruker aknemedisin? Mange aknemedisiner virker uttørkende på huden, så da er det viktig å bruke spesielt tilpassede hudpleieprodukter. Produktene må være egnet for både tørr og uren hud. 

Behandling med aknemedisin og eventuelle endringer i behandlingen må alltid utføres i samråd med lege. 

Skånsom ansiktsrens egnet for uren hud 

Uttørkende behandlinger mot uren hud er svært effektive, men kan gjøre huden tørr og i noen tilfeller også irritert. Rødhet, ruhet og noen ganger en brennende følelse og stramhet i huden er også vanlig. Derfor bør du velge en ansiktsrens i form av en rensekrem eller mousse som tilfører fuktighet og beroliger huden. Bruk en skånsom ansiktsrens som er egnet for sensitiv hud og som styrker hudbarrieren, både morgen og kveld. 


Beroligende og fuktkompenserende ansiktskrem 

Som med ansiktsrensen er det viktig å bruke en ansiktskrem som er egnet for sensitiv og uren hud. Niacinamid, som er en type vitamin B3, er et eksempel på en ingrediens som det kan være lurt å se etter når du skal velge ansiktskrem fordi den kan gi en sterkere hudbarriere, bedre fuktighetsretensjon og mindre synlige porer. Ansiktskremen bør også brukes morgen og kveld. 


Beskytt huden med solkrem gjennom dagen 

Det er viktig å bruke solbeskyttelse ved uttørkende behandling. Uttørkende behandlinger gjør huden mer sensitiv for sollys, så du kan altså lettere bli solbrent. Huden er dessuten fortsatt mer sensitiv for sollys i noen måneder etter at du er ferdig med aknebehandlingen. Vær forsiktig og unngå soling og direkte sollys under og etter behandlingen. 

Sørg også for å bruke solkrem med høy (helst SPF 50+) UVB- og UVA-beskyttelse før du går ut. Solkrem bør brukes hele året og spesielt når du er på solrike steder. Husk å beskytte hele kroppen og hele ansiktet, også rundt øynene. Solkrem må påføres regelmessig gjennom dagen for å opprettholde beskyttelsen. 


Fukt leppene og rundt øynene 

Leppene kan bli tørre, såre og sprukne under behandling. Sørg derfor for at du alltid har med deg en næringsgivende leppepomade slik at du kan fukte leppene når du trenger det, enten du er hjemme eller på farten. Sørg også for å fukte området rundt øynene, for huden kan lett bli tørr i dette området, og da er det veldig behagelig å bruke en lindrende øyekrem. 


Sørg for at hudpleien blir en fast rutine 

Det er viktig å ha gode hudpleierutiner for at huden skal føle seg vel. Sørg derfor for at du utfører hudpleien hver dag, og ikke bare av og til. Denne hudpleierutinen tar ikke mer enn noen få minutter, og huden din vil takke deg! 

Denne artikkelen er skrevet i samarbeid med La Roche-Posay. 

Oppdatert: november 2022