Gå til innholdGå til kassen

Huden rundt øynene er ekstra tynn og sensitiv, og trenger gjerne litt ekstra kjærlighet på denne tiden av året. Her er huden nemlig ekstra utsatt for påvirkninger som kan by på irritasjon og overfølsomhet.  

Har du allergi, om det er pollenallergi eller sesongallergi er det ofte plager som kløe i øynene. Det er vanskelig å la være å klø når du kjenner de typiske allergisymptomene som sandpapir på øynene, og det klør og det klør. Det er nesten til å bli «gal» av.

Huden rundt øynene, som er et av de mest sensitive områdene i ansiktet er svært tynn, faktisk fire ganger tynnere enn resten av kroppen. Resultat av gjentagende kløe er at huden blir kjempetørr, rød og irritert. Nettopp derfor trenger den litt ekstra kjærlighet på denne tiden av året!

Slik tar du vare på huden rundt øynene i allergisesongen

Fuktighet, fuktighet, fuktighet! En god øyekrem er essensielt for pleie av sart og tynn hud. Vi anbefaler å smøre på en fuktgivende og lindrende øyekrem, som Avene Soothing gel og La Roche-Posay Toleriane ultra øyekrem. Begge produktene virker beroligende og vil dermed redusere ubehaget på huden rundt øynene.

Kildevann virker beroligende og kjølende

Et annet tips som fungere er å spraye med kildevann fra Avène, LRP og Vichy. Alle virker avkjølende, irritasjonsdempende og beroligende på den sensitive huden rundt øynene. Sprayen kan brukes i hele ansiktet, men er i tillegg et effektivt middel mot trøtte og hovne øyne. Det er faktisk utrolig behagelig for deg som ikke har irritasjon rundt øynene også. Kildevannet gir en oppfriskende følelse og kan brukes av alle.

Fjern øyesminke forsiktig

I tillegg til fuktighet og kildevannspray er det viktig å tenke på hvordan du fjerner øyesminken din. Det kan være fristende å sminke bort hovne øyne og gjøre litt ekstra for å se fresh ut om våren.

Regel nr én når du skal fjerne sminke er å ikke gni. Vi anbefaler deg å fukte padden med øyesminkefjerner og la den ligge på øyepartiet i noen sekunder slik at sminken rekker å løsne før du forsiktig drar den av. Sminkefjernere for hele ansiktet inneholder ofte parfyme som kan være irriterende for huden rundt øynene.

Her er noen milde øyesminkefjernere som skånsomt fjerner sminke fra øyelokk og vipper.

Vil du vite mer om pollenallergi kan du trykke her

Kilder: Leverandørinfo

Oppdatert: februar 2022.