Det er mange som handler hos oss, og dessverre tar det to dager mer enn normalt før pakkene sendes fra lager. Vi er lei oss for problemene det skaper, og jobber hardt for å bli like raske som vanlig. (Gjelder ikke levering med Porterbuddy).
Gå til innholdGå til kassen

En menskopp er et miljøvennlig og økonomisk alternativ til bind og tamponger.

En menskopp er et sanitærprodukt som er laget av medisinsk silikon. Det den har til felles med en tampong, er at den settes inn i skjeden, men der stopper også likheten. I motsetning til en tampong, som absorberer blodet, samles det i menskoppen. Når den er full, eller hver 12. time, må du ta den ut og tømme den, så kan du bruke den på nytt igjen. Siden en menskopp som sitter riktig, ikke kjennes i det hele tatt, kan du fokusere på noe annet enn at du har mensen.

Hva velger du når du har mensen? Bind, tampong - eller kanskje menskopp?

Menskoppen holder seg på plass ved vakuum og er helt trygg med tanke på lekkasje. Du plasserer koppen inne i skjeden ved å folde den sammen. Kanten på koppen spenner seg ut som en ring, og trykker mot muskelveggen i skjeden, slik blir den tett og alt blodet renner ned i koppen i stedet for å blø ut i undertøyet. Blodet samles opp i koppen og du tømmer den i do/vask. Du trenger bare å tømme den 1-2 ganger i løpet av dagen (dette varierer selvfølgelig hvis du blør veldig mye), det lukter ingenting og du kjenner den heller ikke.

Menskoppen er alle laget av medisinsk silikon og har en hel glatt overflate som bakterier ikke kan feste seg til. I og med at ingenting absorberes vil det ikke bli endringer i det naturlige miljøet i vagina. Dette bidrar til mindre sjanse for blant annet soppinfeksjon.

Det finnes menskopp i to ulike størrelser og fra flere leverandører. Den minste koppen er for deg som er under 25-30 år og ikke født barn vaginalt. Den største koppen er for deg over 25-30 år eller som har født barn vaginalt. Dette er grove retningslinjer, og kan hende må du prøve deg frem selv.

Hva er fordelene med å bruke menskopp:

  • Menskoppen erstatter bind og tampong.
  • Miljøvennlig fordi den kan brukes flere ganger, og sparer miljøet for enorme søppelberg.
  • Enkel i bruk og den kan sitte på plass i inntil 12 timer.
  • Du kan trene og bade/dusje uten problem.
  • Økologisk og økonomisk.
  • Laget av medisinsk silikon av svært høy kvalitet og med maksimal fleksibilitet.

I Norge bruker kvinner ca 12 000 bind eller tamponger i løpet av livet - eller opptil sju menskopper.

Se alle våre menskopper her

Innsetting av menskopp

Sørg for at du er ren på hendene før du skal håndtere menskoppen. Vi anbefaler at du fører inn menskoppen i en av følgende stillinger; Sittende, på huk, knelende eller stående. Prøv deg litt frem, og se hva som passer deg best.

Press menskoppen sammen, og før den skrått og bakover inn i vagina. Når den er ført inn, slipper du taket slik at menskoppen bretter seg helt og fester seg til veggen i vagina. Kontroller dette ved å føre fingeren rundt langs koppen.

Kan man bruke menskopp sammen med spiral?

Ja, du kan bruke menskopp og spiral samtidig, når du har hatt spiralen inne i mer enn tre måneder. Dette gjelder både for hormonspiral og kobberspiral.

Men det er viktig å gjøre dette på riktig måte! Hvis du ikke er oppmerksom, kan menskoppen ta med seg spiralen når du fjerner den. Det er viktig å bryte vakuum før menskopp tas ut, og det kan også være en fordel at trådene til spiralen er klippet kort.

Du behøver ikke såpe eller vann for å få rene hender. Antibac passer til alle anledninger hvor du trenger å være ekstra ren på hendene – eller må vaske hendene uten tilgang til vann og såpe.

Hvordan vaske menskoppen?

  • Skyll menskoppen med vann. Enklere blir det ikke!
  • For å unngå flekker, kan det lønne seg å skylle i kaldt vann først, deretter i varmt vann. Kok menskoppen etter hver syklus.
  • Pass på at menskoppen ikke kommer i kontakt med bunnen av kjelen, da den kan bli misformet

Oppdatert: September 2020