Gå til innholdGå til kassen

Pleie av uren hud og hud med akne

Hvorfor får noen akne, kan det unngås og hvordan skal ulike typer akne behandles? I samarbeid med La Roche-Posay vil du nedenfor få svar på noen av de vanligste spørsmålene om akne. La Roche-Posay har i tillegg utviklet noen forslag til enkle og effektive hudpleierutiner som passer til deg med uren hud.

Hva er akne?

De fleste av oss opplever urenheter, kviser og akne i en eller flere perioder av livet. Akne/kviser skyldes en betennelse i talgkjertlene i huden, der de fleste opplever milde plager, mens andre kan få store plager og trenger videre behandling. Årsakene til akne er ganske sammensatt, og består blant annet av økt talgutskillelse og talg som blokkerer hårkjertler, i tillegg til hormonforandringer.

Kan man gjøre noe for å unngå akne?

Akne skyldes ofte genetiske og hormonelle forhold, så her er det ikke mye man kan gjøre. Det finnes allikevel mange gode hudpleieprodukter man kan benytte for å behandle og lindre utbruddene noe, for eksempel produkter som bidrar til å balansere talgproduksjonen i huden.

Finnes det ulike typer akne?

Ja, det finnes flere varianter av akne. Vi skiller ofte mellom mild, moderat og uttalt akne, der sistnevnte er den mest «alvorlige» og ofte krever behandling i samarbeid med lege.

Slik kan du behandle urenheter og akne hjemme

Mild akne kan behandles med produkter til egenpleie, dvs. rens og lett fuktighet. Ved vanskeligere former for akne finnes det reseptfrie legemidler som kan prøves. Hvis aknen er langvarig og har en tendens til å forringes og fremfor alt etterlater arr, bør man kontakte lege for mer effektiv behandling.

En god hudpleierutine til hud med akne

En god start på en hudpleierutine til en uren hud er en god ansiktsrens og en fuktighetskrem som ikke tetter porene. Det er også viktig å ikke overdrive ansiktsvasken da det kan forstyrre hudens naturlige bakterieflora og i verste fall føre til forverret akne.

La Roche-Posays hudpleierutine for akneutsatt hud

La Roche-Posay er et ledende hudpleiemerke kjent for sine effektive hudpleieprodukter til alle hudtyper, spesielt sensitiv hud. En av de største fordelene med La Roche-Posay er at deres hudpleie er utviklet med tanke på sensitiv hud, og er dermatologisk testet.

La Roche-Posay er også kjent for sine effektive ingredienser, inkludert termisk kildevann fra byen La Roche-Posay i Frankrike, som er rik på mineraler og antioksidanter. Dette kildevannet brukes i mange av La Roche-Posay sine produkter for å gi ekstra fuktighet og beskyttelse til huden.

Er du ute etter en enkel, men effektiv hudpleierutine for akneutsatt hud? Nedenfor finner du rutinen som La Roche-Posay har utviklet for hud med tendens til mild og alvorlig akne. La Roche-Posay Effaclar er en serie med produkter til alle stadier av fet og uren hud. Det er viktig å starte hudpleierutinen med et rent ansikt, så vær nøye med ansiktsrens. Husk også å fukte huden og beskytte den mot solen. Det anbefales ikke å vaske ansiktet oftere enn to ganger daglig.

Hudpleierutine til mild akne:

  • Effaclar Cleansing Gel +M: en effektiv ansiktsrens i gelform som bidrar til å skånsom rense og synlig redusere urenheter. Ansiktsrensen er velegnet til fet hud med tendens til akne, samt til sensitiv hud.
  • Effaclar DUO+M: en trippel-korrigerende ansiktskrem som bidrar til å redusere ujevnheter, aknearr og til å motvirke tilbakefall av kviser.
  • Anthelios UVMUNE Ultralight Cream SPF50+: en solkrem til ansikt og området rundt øynene, med faktor 50+ som gir meget høy beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler.

Kilder: NHI, La Roche-Posay

Oppdatert: september 2023