Hvorfor er dette en viktig investering i egen helse?
Hver dag får 8 personer hjerneslag på grunn av hjerteflimmer. I følge LHL (Landsforeningen for hjerte- og lungesyke) er hjerteflimmer en av de mest alvorlige risikofaktorene for hjerneslag. Hjerteflimmer, også kalt atrieflimmer, gir ikke alltid symptomer, og opptil 1 av 3 med atrieflimmer har tilstanden uten å vite om det. Atrieflimmer øker risikoen for at det dannes blodpropper i hjertet, og slike blodpropper kan følge de store blodårene til hjernen og forårsake et hjerneslag. Dette kan i stor grad enkelt og effektivt forebygges ved å ta blodfortynnende medisiner.
Atrieflimmer påvises enkelt med en EKG test, og dette kan nå gjøres trygt, effektivt og enkelt hjemme med ECG247 Hjerteovervåker. Hver fjerde 40-åring kan forvente å utvikle atrieflimmer i løpet av livet, og minst 150 000 nordmenn har denne tilstanden i dag. Test deg med ECG247, og bli litt tryggere.
Les mer om hjerneslag, forebygging og behandling på LHL.no.
Hvordan funker ECG247 og hvem skal bruke det?
ECG247 bør benyttes av alle med økt risiko for hjerteflimmer og hjerneslag, samt deg som har opplevd hjertebank, rask eller lav puls, eller uregelmessig puls. Alle over 40 år bør teste seg for hjerteflimmer opptil to ganger i året.
En sensor, som festes på brystet, måler hjerterytmen og sender fortløpende ut data til appen på telefonen. Du får umiddelbart beskjed dersom uregelmessigheter oppdages. Dataene lagres trygt i en nettsky, og hjertemålingen kan sendes videre til lege eller hjertespesielist.
ECG247 brukes på legekontor og sykehus rundt om i landet i dag. Leger anbefaler ofte pasienter å kjøpe produktet, framfor å vente i opptil flere måneder på en undersøkelse ved bruk av et Holter-apparat.
ECG247 Hjerteovervåker er gjenbruksbar og behagelig i bruk. Det anbefales å bruke sensoren i minimum 3 dager for en måling. Sensoren sitter godt selv under dusjing og trening.
Du finner svar på en rekke vanlige spørsmål her.
Hva skiller ECG247 fra en pulsklokke eller Apple Watch?
Pulsklokker og andre pulsmålere gir kun øyeblikksbilder av hjerterytmen i en veldig kort periode, ofte kun 30-60 sek, der en må sitte helt stille. Her blir det ofte mye støy og falske positive, og det er store begrensninger på hva dette utstyret faktisk detekterer av arytmier/hjerterytmeforstyrrelser.
Apple Watch har begrensinger som gjør at atrieflimmer ikke vil detekteres ved høy puls. Denne typen pulsovervåkning kan gi indikasjoner, men for nøyere undersøkelse av hjertet hos lege/kardiolog/sykehus eller ved selvtest fra apotek må en over på kontinuerlig 24-48 timers EKG (”Holter”) opptak med f.eks. ECG247.
Er ECG247 trygt og sikkert?
ECG247 er utviklet av det norske innovasjonselskapet AppSens. Appsens er et medisinsk teknologiselskap, støttet av Innovasjon Norge og Forskningsrådet, og har ansatte med inngående kunnskap om kardiologi, trådløs sensorteknologi og avansert programvare. Den innovative hjertesensoren ECG247 er utviklet i samarbeid med Sørlandet sykehus HF, Universitetet i Agder og en rekke teknologipartnere. Sensoren er norskprodusert.
ECG247 er en avansert sensor der elektronikken er gjenbrukbar mens elektroden er engangsutstyr. Sensoren kan derfor gjenbrukes til flere tester eller for flere personer. Sensoren har avanserte algoritmer for automatisk deteksjon av alle alvorlige og vanlige hjerterytmeforstyrrelser.
I programvaren benyttes kunstig intelligens for å forbedre nøyaktigheten. Sensoren har sensitivitet og spesifisitet på høyde med tilsvarende medisinsk utstyr, og er sertifisert og CE-godkjent av DNV GL iht. Medical Devices Directive class IIa.
Les mer om AppSens og utviklingen av ECG247 hjerteovervåker her.
Hvordan lagres dataene mine?
All data som samles inn lagres på et sikker nettsky i henhold til normen for lagring av helsedata. Lagringssystemet oppfyller også kravene i hendhold til personvernforordningen (GDPR). Dette er sikret gjennom CE-sertifiseringen som produktet har, hvor det stilles strenge krav til datalagring.