e-resept betyr elektronisk resept

For bare noen år siden fikk vi utlevert en papirresept når vi hadde vært hos legen. Den tid er over. Når legen skriver ut en resept til deg sendes den til en trygg sentral reseptdatabase. 

Slik fungerer e-resept:

 • E-resept fungerer på samme måte som papirresept, og legen bestemmer hvor mange utleveringer resepten skal gjelde for.
 • Du kan hente dine reseptvarer på et fysisk apotek eller du bestiller på nettapotek, og får varene tilsendt dit du ønsker.
 • E-resept er innført i hele Norge. 

Dette skjer når du får en e-resept:

Legen gjør klar resepten og sender den elektronisk til en sentral database kalt reseptformidleren. 

Nå har du to muligheter for hvordan du kan hente ut e-resepten din:

Du kan gå på et fysiske apotek.  E-reseptordningen er landsdekkende, så du kan hente ut e-resepten din hvor som helst i Norge. Husk å ta med legitimasjon. Hvis du henter ut medisiner for andre kan du også bli bedt om å vise fullmakt for dette, samt kopi av pasientens legitimasjon dersom ikke apoteket har lagret denne informasjonen fra før.

Du kan bestille dine reseptvarer over nett hos Farmasiet.no Farmasiet har tilgang til alle dine resepter som ethvert annet apotek. Du får tilgang til dine elektroniske resepter når du går inn på siden: Bestill reseptvarer og bruk din BankID. BankID er en enkel og trygg elektronisk legitimasjon for sikker dokumentering av deg på nett. Når du er inne på din reseptliste ser du hvilke varer og medisiner som ligger tilgjengelig for bestilling. Her vil det også komme frem dersom et legemiddel kan byttes til et annet legemiddel med samme virkestoff. Dette er i mange tilfeller er billigere.

Vi sender varene dit du ønsker innel fastlands-Norge.

Noe du lurer på eller ikke finner ut av? 

Hos oss kan du stille alle typer spørsmål. Vi har farmasøyter og apotekteknikere med lang erfaring fra fysiske apotek. Du kan velge å bruke chat, telefon eller mail. 

Kundeservice på telefon og chat. 

 • Mandag - Torsdag: 09:00 - 11:00 og 12:00 - 20.00
 • Fredager: 09:00 - 11:00 og 12:00 - 16:00
 • Lørdag - Søndag og helligdager: Stengt
 • Telefon: 33 74 03 24
 • Tast 1 For faglig rådgivning om valg av produkter og resepter.
 • Tast 2 For spørsmål om ordrer som allerede er lagt

Kundeservice på e-post:

 • Personlig svar innen 48 timer (gjelder ikke under helg-/helligdager).
 • Har du ikke hørt fra oss innen 48 timer, vennligst ta kontakt med oss på telefon 33 74 03 24.
 • Vi kan kontaktes på adresse kundeservice@kfarmasiet.no

Hvor kan jeg se e-reseptene mine?

Du kan ved hjelp av BankID logge deg på Farmasiet.no for å se dine resepter. BankID er en enkel og trygg elektronisk legitimasjon for sikker dokumentering av deg på nett. Her vil du se hvilke e-resepter som står registrert på deg, hvor mye du har igjen på dem og har du frikort vil det også komme frem her.

Du har også tilgang til reseptene for dine barn under 16 år dersom de har felles adresse med deg (folkeregistrert adresse). For skilte foreldre vil begge foreldre ha tilgang dersom barnet har delt bostedsadresse.

Du kan også logge deg inn på helsenorge.no sine sider. Da får du, i tillegg til reseptinformasjonen nevnt over, referansenummer til låste resepter, historikk over utgåtte resepter og informasjon om innbetalte egenandeler/frikort.

Låst resept

Du kan be legen din om å gi deg en låst resept dersom du ønsker det. En låst resept er en resept som ikke er synlig når helsepersonell søker på ditt fødselsnummer i Reseptformidleren. For å se resepten må de taste inn et referansenummer. Du får referansenummeret av legen når han skriver ut resepten til deg eller du kan logge inn på helsenorge.no

Hvis du ikke har norsk personnummer eller identitetsnummer?

Du kan få e-resept selv om du ikke har norsk personnummer eller D-nummer. E-resepten vil da være utstedt med et referansenummer som du må oppgi på apotek eller bandasjist ved utlevering.

Oppdatert 01.02.2020