A- B- og C-resept,  e-resept, hvit og blå resepter? 

Har du noen gang lurt på de ulike resept variantene? Nesten som et alfabet med A-, B- og C-resepter er de senere år supplert av e-resepter og H-resepter. Ikke nok med alfabet-resepter, så kommer resepter med ulike farger inn også. Hvit resept? Blå resept?  Hva er forskjell på alle disse?

Hvorfor må vi betale på noen resepter, mens andre er gratis? Hva er gyldighet for en resept og hvordan kan du vite om det er flere ganger igjen på resepten? Når du kommer på apoteket for å hente ut legemidler du har fått på resept, kan du bli spurt om du vil bytte til et rimeligere alternativ. Er det trygt?

E-resept betyr elektronisk resept

E-resept kan du hente ut på alle apotek og hos oss på Komplett apotek. Du logger deg på med BankID, velger resept og betaler. Få dine reseptvarer levert gratis, trygt og enkelt!

 

Hvit resept

 

På hvit resept forskrives legemidler som brukes i kortere perioder, eks antibiotika, smertestillende og ereksjonsmidler mm. Les mer om de ulike refusjonsordningene som finnes for hvit resept.

 

Blå resept

Har du en kronisk sykdom kan lege forskrive legemidler på blå resept til deg. Da betaler du kun egenandel og du får frikort når du har nådd egenandelstaket.

 

Hva koster frakten?

På Komplett Apotek har vi FRI frakt på alle ordre som inneholder reseptvarer. Enklere blir det ikke! Alle andre ordre over 199,- har gratis frakt. 

Bytte av legemidler

Legen forskriver ett legemiddel på resepten din, men apoteket spør om du vil bytte til et rimelligere alternativ. Er det trygt?

 

Fullmakt

Dersom du ønsker å gi en annen person fullmakt til å hente ut en pakke eller motta en pakke ved hjemlevering endrer du leveringsnavn/adresse i kassebildet (i samme vindu du fyller inn kortinformasjon). Dette må gjøres FØR du avslutter bestillingen. Denne personen vil motta hentekode / sms med varsel om levering. Denne personen må fremvise sin legitimasjon ved henting av pakken.

 

Har du spørsmål så ikke nøl med å ta kontakt. På Komplett apotek jobber autoriserte farmasøyter og apotektenikere som du kan kontakte på chat, telefon eller mail

 

Hva betyr reiterasjon?

 

Det er en annen måte å si hvor mange ganger du kan hente på resepten din. Det er legen som påfører dette på resepten din for hvert legemiddel. Ordet «Reit» stammer fra latin og er en forkortelse for "Reiterere", som betyr "gjenta". Reit 1 betyr at den kan brukes 2 ganger totalt. Reit 2 betyr 3 ganger osv.

 

Er det trygt å handle på nett?

  • Ja, vi benytter samme sikkerhet som skatteetaten. Du bekrefter identiteten din med Bank-ID og personlig passord før du får tilgang til reseptlisten. Etter du har logget på har du 30 minutter på å fullføre kjøpet før ny innlogging må gjøres.
  • Autoriserte farmasøyter med taushetsplikt vil ekspedere og kontrollere hver resept.
  • Varene vil sendes diskret innpakket og kun utleveres mot legitimasjon.

Slik bestiller du reseptmedisin

Komplett Apotek har tilgang til alle dine resepter som ethvert annet apotek. Du logger deg på med BankID, velger resept og betaler. Få dine reseptvarer levert gratis, trygt og enkelt!

 

Legetime på mobil 

Har du behov for resept, henvisning, eller svar på medisinske spørsmål har vi et samarbeid med tre norske legetjenester. Det er enkelt, trygt og tidsbesparende!