Ønsker du å reduserer fine linjer, åpne porene og gi huden glød? Da er det en ting du bør inkludere i din ukentlige hudpleierutine! 

Vi vet jo at huden stadig fornyer seg, gjerne hver 28. dag. Etter hvert som vi blir eldre går denne prosessen saktere. Fornyelsesprosessen fører til døde hudceller som gjerne blir liggende igjen på huden, noe som kan få den til å se grå, gusten og livløs ut, da de døde hudcellene fremhever tørre partier, fine linjer og rynker.

Ved å skrubbe huden minst en gang ukentlig fjerner du døde hudceller og stimulerer cellefornyelsen til å produsere nye celler. Dette gjør at du får en fornyet glød, forbedrer hudens utseende og kvalitet. Peeling har også positiv effekt på aldring samt at dag- og nattkremer trekker lettere ned i huden.
Det er anbefalt å bruke en peeling i ansiktet 1-2 ganger i uken. Har du en tørr hudtype som fort blir sensitiv holder det med 1 gang i uken. Unngå også de groveste korn peelingene.

Peeling virker effektivt på omtrent alle hudproblemer. Blant annet ved å løse opp talg og tilstopping i folliklene, og på pigmentflekker fordi de pigmenterte cellene løsner fra huden. På tørr hud sørger denne prosessen for at nye celler med mer fuktighet og lipidstoffer kommer til overflaten og beskytter huden. Etterlater deg med en glatt, frisk og myk hud.

 

 

Har du lepper som flasser, kan du prøve en mild peeling. Vi har en egen peeling til leppene fra Ecooking som inneholder rørsukker som korn. Disse fjerner tørr hud og gjør at leppepomaden trekker ekstra godt inn.

 

Et godt grunnarbeid gir maks utbytte av peelingen

Slik går du frem:

  • Begynn med å rense huden din, rens gjerne 2 ganger daglig om du bruker sminke, slik at huden din er ordentlig ren.
  • Fortsett med en peeling. Noen peelinger skal du jobbe med mens andre skal bli liggende på huden som en maske i en gitt tid. Så her må du følge bruksanvisningen. Om det er en korn peeling skal du som regel påføre med fingertuppene og massere inn i huden med sirkulære bevegelser i omkring 1 minutt før den skylles av.
  • Ecooking Brush er en kost, ideel til påføring av peeling for å gjøre det lettere å legge peeling/masker nærmere hårfestet, munn og øyne. Det er lett å se hvor mye av produktet du bruker og kosten når inn i alle kriker og kroker. Så du får mest mulig ut av produktet.
  • Påfør gjerne et serum tilpasset din hudtype før du avslutter med en dag eller nattkrem.

Hvilken peeling skal man velge?

Det finnes tre typer peeling, mekanisk, kjemisk og enzympeeling:

  • Mekanisk peeling er den mest brukte typen og den kanskje de fleste av oss tenker på når vi hører om peeling, nemlig en skrubb med korn. Kornene kan være av ulike materialer som jojobakuler, plastkuler/polyethylen-kuler eller korn/skall fra frø, fruktkjerner, mandler, alger og sand. Kornene som brukes avhenger av hvilken hudtype skrubben er ment for. Kornene løsner opp og skrubber vekk de øverste hudcellene.

  • Kjemisk peeling vil si at det brukes syre, gjerne fruktsyrer som skal ligge på huden i en gitt tid (5-15 minutter). De vanligste syrene er Alphahydroxysyrer (AHA) som glykolsyre og melkesyre eller Betahydroksysyrer (BHA) f, eks salisylsyre.
    Her er det konsentrasjonen av produktet som avgjør hvor dypt peelingen virker. Kjemisk peeling fjerner døde hudceller, løser opp bindinger mellom døde hudceller og har dype gjenoppbyggende effekter.

  • Enzympeeling blir liggende på huden i en gitt tid på samme måte som en kjemisk peeling. Men en enzympeeling har Enzymer (keratinaser) fra frukter eller som er fremstilt bioteknologisk som «spiser» keratin og løsner opp bindingene mellom de døde hudcellene slik at de slipper huden. Denne typen peeling anbefales ofte for de som sliter med sensitiv hud. Eksempler på enzymer er papain fra papaya og bromelin fra ananas.

Har du fet/blank hud, urenheter og store porer? Da vil en dypt rensende og porereduserende peeling være best for deg.

Ønsker du å jobbe mer målrettet mot linjer og rynker? Da trenger du en peeling som glatter ut, samt inneholder aktive stoffer som strammer opp huden.

Er huden din grå og gusten med ujevn overflate og et sterkt behov for mer glød? Her finnes det peeling som fornyer og «polerer» huden så du ender opp med en frisk, glødende og myk hud full av energi.

Ikke glem kroppen!

Det er verdt å merke seg at det er forskjell på peeling til ansikt og kropp, da peelingen beregnet til kropp gjerne inneholder grovere korn som sukker og salt. Du bør derfor kjøpe en egen og velegnet peeling til kroppen. Skrubb huden gjerne 1-2 ganger i uken. Har du en tørr hudtype som fort blir sensitiv holder det med 1 gang i uken.

Mange kroppspeelinger inneholder mykgjørende og fuktighetsbevarende ingredienser for å etterlate huden myk og velduftende. En kroppspeeling er en rensende behandling som øker blodsirkulasjonen, fjerner døde hudceller og gjør huden din myk og smidig. Peeling gjør også at huden din lettere kan ta opp fuktigheten fra olje og andre hudkremer.

Tips! Om du skal påføre selvbruning, bør du skrubbe kroppen eller ansiktet dagene før du påfører selvbruning for å få et jevnt, holdbart og langvarig resultat.
Peeling er lurt før du skal i sola og bli brun, men det er lurt å ta en liten pause fra skrubbingen når brunfargen er der.

Kilder: Hudpleieakademiet, Leverandørinfo