Serum

Serum er et produkt med høyere innhold av aktive ingredienser som gir huden et ekstra boost, og forsterker effekten av hudpleien din. Serum er kanskje det produktet folk flest er nysgjerrige på, men ikke helt forstår behovet for eller nytten av. Et serum inneholder som regel færre fettstoffer enn en ansiktskrem, og er gjerne lettere i konsistensen. Et serum trekker derfor dypere ned i huden enn hva en krem klarer.

Et serum koster gjerne litt mer enn de fleste ansiktskremer, men det er verdt investeringen. Serum er svært effektive mot hudproblemene de er designet for, og de er drøye i bruk man trenger gjerne bare noen få dråper for tilstrekkelig effekt. Så kostnaden blir ikke så stor over tid.
Serum kan brukes i hele ansiktet eller bare på problemområder som tørr hud, fine linjer eller akne.

Det finnes så å si et serum hvor et hvert hudproblem. Du leser mer om hudpleierutiner her.

Et godt grunnarbeid gir maks utbytte av serumet

Slik går du frem:

  • Begynn med å rense huden din, rens gjerne 2 ganger om du bruker sminke, slik at huden din er ordentlig ren.
  • Skrubb eller Peel huden din gjerne 1-2 ganger ukentlig, det vil fjerne døde hudceller, slik at serumet lettere trekker ned i huden.
  • Påfør serumet i hele ansiktet og gjerne på halsen. Eller bare på problemområder.
  • Avslutt med en god dag eller nattkrem.

Hvilket serum skal man velge?

Velg et serum som gir mer fukt, mer glød, bekjemper akne eller rynker. Bruk gjerne serum daglig for optimalt resultat av din hudpleie. Serum kan gjøre underverker for huden din. Om du har prøvd mange forskjellige kremer tilpasset din hudtype, men ikke funnet en som virkelig hjelper deg enda så kan det være at et serum er det som må til. Serum trekker dypere ned i huden, er mer konsentrert og propp fulle av virkningsfulle næringsstoffer.

Så det er verdt å ta en titt på hvilke serum som finnes mot ditt problem.Har du sensitiv, rødmusset, tørr eller fuktfattig hud?

Da trenger du et mildt, beskyttende og fuktgivende serum som booster fuktigheten i huden, beroliger og gjenoppbygger hudbarrieren. Serumet vil etterlate huden din frisk og myk med en følelse av velvære.

Har du fet/blank hud, urenheter og store porer?

Da vil et dyptrensende og porereduserende serum være best for deg. Serumet inneholder salisylsyre som forhindrer bakterier i å vokse på hudens overflate og bidrar til å absorbere overflødig talg.

Ønsker du å bremse aldrings prosessen og jobbe mer målrettet mot linjer og rynker, samt stramme opp huden?

Her vil det beste være å bruke et serum med innhold av vitamin A, vitamin C, vitamin B5, Hyaluronsyre eller peptider som jobber effektivt med dette.

Er huden din grå og gusten med ujevn overflate og et sterkt behov for mer glød?

Her finnes det serum som fornyer og «polerer» huden så du ender opp med en frisk, glødende og myk hud full av energi. Serum er også ideelt for en hud med solskader eller pigmentforandringer.

 

Kilder: Hudpleieakademiet, Leverandørinfo