Inkontinensbind

Har du kjent at det har kommet en dråpe eller flere i trusa uten at du skulle på toalettet? Det skjedde kanskje da du skulle løfte en sekk med ved, du hørte en god historie og fikk deg en god latter eller du var ute på en treningstur. Urinlekkasje kalles også inkontinens, eller ufrivillig vannlating.

Urinlekkasje betyr at du ikke har full kontroll på å holde på urinen. Urinlekkasje rammer ikke bare kvinner. Mange menn opplever også urinlekkasje. 1 av 4 kvinner og 1 av 5 menn som opplever urinlekkasje. Lekkasje kan forekomme i alle aldre og graden av urinlekkasje varierer fra person til person.

Urinlekkasje er som sagt svært vanlig for både menn og kvinner og kan oppleves som plagsomt. Dette kan igjen føre til isolasjon fordi man er redd for luktplager eller at andre skal oppdage det.

Mange opplever at konsekvensene av plagene begrenses betraktelig når man benytter seg av gode hjelpemidler. Det finnes ulike absorberende inkontinensprodukter som kan brukes ved urinlekkasje. Produktene virker ved å samle opp eller suge opp urin, og de fleste virker også lukthemmende.

Oppdatert 24.01.2020