Ansiktsmasker

Det er ikke noe hemmelighet at hudpleie er viktig. Vi skal leve med huden vi har resten av livet. Ansiktsmasker er et must i enhver hudpleierutine og kan gjøre underverker for huden din. Masker tilfører huden både vitaminer og næring og er rett og slett en perfekt luksus du kan unne deg ofte.  Tidligere ble gjerne ansiktsmasken kjøpt til mental avkobling med agurkskiver over øynene, i dag har ansiktsmaskene utviklet seg til superstyrkene og effektive problemløsere.

Det lille ekstra

Ansiktsmasker gir huden det lille ekstra. Du kan velge mellom rene fuktmasker, peelingmasker, masker som gir glød eller bekjemper rynker. Velg ut i fra det du ønsker å forbedre og bruk masken gjerne 1-2 ganger per uke. Ansiktsmasker gir raskere effekt enn kremer fordi de inneholder høyere konsentrasjoner av de aktive stoffene.

Det finnes masker for alle hudtyper og tilstander, Fet, uren, tørr, gusten, ømfintlig osv. Man kan også bruke flere masker samtidig. (Multimasking) F.eks. om huden er fet i t-sonen og tørr i kinnene. Kan man legge en rensende leirmaske i t-sonen og en fuktmaske i kinnene for et optimalt resultat. Felles for alle hudtyper er at man trenger fukt og beskyttelse.

Et godt grunnarbeid gir maks utbytte av ansiktsmasken

Slik går du frem:

  • Begynn med å rense huden din, gjerne rens 2 ganger om du bruker sminke, slik at huden din er ordentlig ren.
  • Skrubb eller Peel huden din gjerne 1-2 ganger ukentlig, gjerne, dette fjerner døde hudceller, slik at masken kan virke optimalt.
  • Påfør masken i hele ansiktet og gjerne på halsen. Unngå øye og leppeområdet.
  • Etter endt virketid, varierer fra 5-15 minutter. Vasker du av med en klut med lunken vann.
  • De fleste ansiktsmaskene skal sitte på i 5-15 minutter også skal de fjernes, noen skal bare klappes inn i huden etter endt virketid eller sitte på hele natten.
  • Avslutt med serum og dag eller nattkrem.

Sett gjerne av 10-15 minutter minst 1 gang i uken til peeling, ansiktsmaske og f.eks. hårkur eller lakking av negler, og unn deg en egen liten spadag hjemme alene, eller sammen med venner.
Det er viktig å ta vare på seg selv!

Tips! Om du syns det er vanskelig å legge masken litt ut fra hårfestet og ikke komme for nære øyne og munn, bruk en sminkekost eller svamp. Eco Tools Mask mates applikatorbørste er designet med en myk, flat bust for å lettere fordele, krem, gel eller leirmasker jevnt i ansiktet, helt uten søl.

Hvilken maske skal man velge?

Masker til normal/blandet hud

Har du en fet/blank hud og kanskje urenheter, store porer og hudormer? Da er dypt rensende og peelende ansiktsmasker, gjerne leirmasker supre for deg. Disse maskene absorberer overflødig talg, minsker urenheter og gjør porene mindre synlige. Etterlater huden din matt, klar og ren.

Masker til rødmusset hud

Om du har rosacea eller en rødmusset hud trenger huden godt med fuktighet og beskyttelse. Velg gjerne en mild ansiktsmaske tilpasset sensitiv hud. Disse maskene virker beroligende og gjenoppbygger huden.

Masker til sensitiv hud

Mange av oss er plaget med en sensitiv hud som lett blir rød, øm og irritert. Feil produkter, stress, hormoner, sykdom og medisiner kan gjøre huden mer sensitiv. Uansett årsaken trenger huden fuktighet og pleie. Disse maskene gir godt med fuktighet og roer ned en stresset hud som svir og føles stram.

Masker til normal/tørr hud

Er huden din tørr eller fuktfattig, blir den ofte stram og kan føles ubehagelig. Løsningen er fukt, fukt, fukt. Vi har drøssevis av deilige masker som booster fuktigheten i huden, både i kremform og dukmasker. Maskene etterlater huden din frisk og myk med en følelse av velvære.

Masker som gir glød

Er huden din grå og gusten med ujevn overflate og et sterkt behov for mer glød, finnes det ansiktsmasker som inneholder fruktsyrer som fornyer og «polerer» huden så du ender opp med en frisk, glødende og myk hud full av energi.

Masker mot linjer og rynker

Ønsker du å bremse antialdringsprosessen og jobbe mer målrettet mot linjer og rynker, samt stramme opp huden, da har vi masker med innhold av E-vitamin, Adenosine og hyaluronsyre som jobber effektivt med dette.

Masker til øyne og lepper

Hvem vil ikke ha et våkent blikk uten mørke ringer, poser og fine linjer? Og hva med myke og kysseklare lepper. Her er det deilige fuktighetsgivende masker til øyne og lepper.

Hånd- og fotmasker

Glem ikke hendene og føttene, hendene spesielt blir utsatt for mye i løpet av en dag. En maske gir deg raskt myke og velpleide hender. Føttene bærere oss hele dagen, og huden blir ofte tørr, hard og ru. Vi har fotmasker som gir myke og glatte føtter samt lindrer trøtte og hovne føtter.

Maske - perfekt til reisen


Mange går litt bort i fra hudpleierutinene når vi er på reise. Her har vi funnet frem masker i praktiske reisestørrelser som gjør det lettere å opprettholde rutinene når du er på farten.  

Ikke slutt med hudpleien!

Dersom du har byttet hudpleieprodukter tidligere, har du helt sikkert merket at det kan ta litt tid før huden din tilvennes de nye produktene. Det er vanlig å få litt ekstra kviser og urenheter i begynnelsen. Det samme kan gjelde for ansiktsmasker. I likhet med skubb/peeling, renser noen ansiktsmasker huden din på et dypere nivå, som kan føre til at urenheter kommer frem. Så fremt du ikke får en allergisk reaksjon eller andre problemfulle symptomer, og så fremt ikke urenhetene øker og fortsetter å dukke opp, bør du fortsette med hudpleien. Huden stabiliserer seg relativt raskt, og du vil merke de positive effektene av masken. Avslutt gjerne med en god fuktighetsgivende krem.

Kilder: Hudpleieakademiet, Leverandørinfo

Oppdatert 214.02.20