Slik holder du på brunfargen

Sommeren er på hell og mange av oss har fått en brunfarge som vi så gjerne vil holde på lenge, helst langt inn i høsten. Nå som du har fått opparbeidet deg litt farge, er tiden inne til å gjøre maksimalt ut av den.

Det er ikke til å unngå at brunfargen forsvinner sagte men sikkert, da huden din jevnlig skiftes ut og kvitter seg med døde hudceller. Denne prosessen går raskere hos yngre enn hos eldre mennesker, da huden deres har hurtigere cellefornyelse. Eldre mennesker holde derfor på brunfargen langt inn i høstmånedene.

Brunfargen vil altså forsvinne, likevel finnes det noen tiltak som kan få prosessen til å gå litt saktere så du kan beholde sommergløden så lenge som mulig.

Bytt ut dusjsåpen

Mange dusjsåper lukter godt, men tørker ut huden. Og tørr hud er ikke det du vil ha! Det trigger nemlig det øverste hudlaget til å flasse av, og med dette forsvinner også en god del av brunfargen. Såpen kan du derfor med fordel bytte ut med en dusjolje som gir ekstra mye fukt.

Ikke gni vekk fargen

Det lønner det seg å være forsiktig med tørkingen etter at du har dusjet – «klapp» heller huden tørr enn å skrubbe og gni til det svir. Bruker du en grov klut eller noe lignende, kan du samtidig bytte ut denne med en myk svamp som vasker huden uten å skrubbe den. Kroppsskrubb/Peeling er smart før du skal i sola og bli brun, men det er lurt å ta en pause fra skrubbingen når brunfargen er der.

Det samme gjelder voksing, som river med seg en del hud i tillegg til hårene. Derfor er det bedre å ty til barberhøvelen når hårene skal til pers.

Påfør nok fuktighetskrem!

En deilig bodylotion som gir masse fukt er kanskje det viktigste du kan skaffe deg for å holde på brunfargen. Gjør det til en vane å smøre deg hver gang du har dusjet!

Til ansiktet kan du gjerne bruke serum som fyller på med ekstra fuktighet til huden din. Husk å rense først! En ren hud er mer mottagelig for hudpleien du gir den. Derfor er det smart å alltid rense huden din før du har på serum og ansiktskremer. Etter du har hatt på serum,  påfører du en ansiktskrem som forsterker fuktigheten.

Masker – det lille underet!

Masker er fine å bruke til ansiktet hele året gjennom. Etter sommeren vil fuktmasker gjøre underverker for huden din. Det finnes flere masker på markedet. Masker du påfører og vasker av etter 5-15 minutter, dukmasker og fuktigvende masker du kan sove med.

Pigmentflekker?

Har du oppdaget mørkere områder eller flekker enn resten av huden etter sommeren? Dette kalles pigmentflekker (også kaldt leverflekker og aldersflekker). Pigmentflekker er en opphopning av hudpigmentet/fargestoffet melanin i huden som sees som mørke flekker. Spesielt utsatte områder er ansiktet og fremfor alt kinnben, panne og overleppe. Også skuldre, bringe og hender er områder som ofte får pigmentforandringer.

Det kan være flere årsaker til pigmentflekker. Vanligste årsak er solutløste pigmentflekker. Ande årsaker kan være graviditet (pga hormonelle endringer) og bruk av legemidler som som eks p-piller. En ser også pigmentflekkene øker med alderen, etter fylte 30 år.

Det beste er å forebygge så du ikke får disse flekkene. Det gjør du ved bruk av solfaktor. Men har du allerede fått flekkene kan de dempes så de ikke blir så synlige. Dette kan du gjøre ved bruk korrigerende ansiktsprodukter.

Det er lov å jukse!

Ingen har garanti for hvor lenge brunfargen holder, og på et visst punkt må du regne med at den gradvis begynner å forsvinne. Ditt motangrep er selvsagt å la huden bli gradvis brunere, ved hjelp av selvbruningskrem

Fremhev gløden i ansiktet.

Når huden endelig har fått litt sommerfarge, er det fristende å bruke makeup produkter som får den gylne huden til å se enda bedre ut. Om du vil fremheve brunfargen, velg farger i den varme skalaen, som for eksempel gull, varm brun og brons. Et lekkert solpudder gir deg den ekstra lille gløden. Ikke velg det mørkeste hvis det ikke passer til din hud, da blir resultatet alt annet enn naturlig og det er ikke bra!