Hudpleie til gutter og menn

Huden i ansiktet utsettes for ulike ytre påkjenninger som sol, vær og vind og tørr luft foran dataskjermen. Med andre ord trenger huden ekstra omsorg, og det gjelder like mye for menn som for kvinner!

Tiden hvor bare jenter/damer var opptatt av huden sin er heldigvis forbi. En deodorant, barberhøvel, barberskum og kanskje hårvoks har vel vært det eneste menn har følt de har hatt behov for.  I løpet av de siste årene har ansiktskrem, ansiktsrens og ansiktsskrubb blitt omtrent like viktig for menn som for kvinner. 

Menns hud skiller seg fra kvinners hud på flere måter, spesielt på grunn av skjeggvekst og slitasjen som barbering medfører. Menn og kvinner har derfor forskjellige behov for hudpleie. Her har vi samlet hudpleieprodukter som er spesielt utviklet for menn. Dere trenger ikke «låne» hudkrem, deodorant osv fra dama eller mamma. Gutter; -det finnes egne produkter for dere!

Til dere gutta: Du polerer ikke bilen din før du vasker den?

Rens huden

Et godt renseprodukt er helt nødvendig når det gjelder hudpleie. For å si det på "mannespråket": Du ville vel ikke ha polert bilen din uten å vaske den først? Er du én av mange som vasker deg med vanlig såpe, så bør du stoppe umiddelbart. Dette er alt for sterkt for huden i ansiktet. Bruk renseprodukt som er beregnet for ansiktet, slik at du fjerner skitt, smuss og fett som samler seg opp. Det holder å rense ansiktet om kvelden før du legger deg, men rense morgen og kveld er det aller beste.

Fuktighet er nøkkelen

Fuktighetskremen gir ikke bare fuktighet, men også beskyttelse mot ytre påvirkninger som sol og forurensning. Barbering kan også gjøre huden tørr og sår, da er det viktig å tilføre fuktighet etterpå. Selv om menn ofte har en fet hud kan den være fuktfattig. Bruk fuktighetskrem hver dag etter at du har vasket/renset ansiktet ditt!

Det finnes forskjellige varianter av kremer. Om du har fet hud, finnes det veldig lett gelélotion, som ikke gjør huden fetere. Disse har også gjerne en mattende effekt på huden. Det finnes også kremer som skal virke mot aldringstegn også kaldt rynker.

Ikke glem at skjegget også trenger pleie. Skjegg kan fort bli tørt og sprøtt, da trenger skjegget og huden under sårt litt fuktighet og pleie. Skjeggolje er topp til å tilføre fuktighet og glans til skjegget. Da unngår du tørr hud, kløe og flass.

Skjeggolje kan også brukdes dersom du skulle finne på å fjerne skjegget. Ved å bruke skjeggolje unngår du lettere inngrodde hår og infiserte hårsekker.

 

For de litt mer avanserte menn

  • Skrubb/peeling- En ansiktsskrubb inneholder nettopp små korn som fjerner døde hudceller og etterlater myk og glatt hud, i tillegg klarer fuktighetskremen å virke bedre på huden. Skrubben brukes 1-2 ganger i uken.
  • Serum er et produkt med høyere innhold av aktive ingredienser og gir huden et ekstra boost. Serum påføres etter rens men før dag-og/eller nattkrem.
  • Øyekrem – for den sarte huden rundt øynene. En øyekrem tilfører fukt og demper poser og mørke ringer under øynene.
  • Ansiktsmasker gir huden det lille ekstra. Du kan velge mellom rene fuktmasker, peelingmasker, masker som gir glød eller bekjemper rynker.

 

Cliniderm Men Deo Stick Deodoranter
-20%
Lagerstatus: Ikke på lager. 100+ stk. antas inn 11.aug.2020
Før 109,-
87,-