Meny
Søk
Logg inn

Hvorfor bør vi rense huden?

Rens av huden inngår i den personlige hygienen og i den daglige pleien av huden din. Det bidrar til å holde huden sunn og frisk og hudens naturlige funksjoner opprettholdes. Ved å rense huden fjerner du smuss, forurensning, sminke, døde hudceller, talg og svette.

Hva bør huden renses med?

Normal hud:

For en normal hudtype er det anbefalt med rensemelk eller rensegele.

Tørr hud:

For en tørr hudtype er det anbefalt med rensemelk eller renseolje.

Fet/uren hud: 

For en fet/uren hudtype er det anbefalt med renseskum eller rensegele.


Avslutt gjerne med et ansiktsvann, den er lett pore sammentrekkende, PH-nøytraliserende og etterlater huden med en ren og frisk følelse.

Huden bør renses både morgen og kveld. Etter en grundig rens er huden klargjort for serum og fuktighetskrem.

Peeling av huden forbedrer hudens utseende og kvalitet, fjerner døde hudceller og stimulerer cellefornyelsen.  Det er anbefalt å peele huden 1-2 ganger i uken. For en tørr/sensitiv hud holder det med 1 gang i uken. Unngå de groveste korn peelingene.

Hvorfor bør vi bruke dagkrem?


En dagkrem beskytter og opprettholder fuktigheten i huden. En dagkrem tilfører næring og ivaretar de forskjellige hudtypenes behov.

Hvorfor bør vi bruke nattkrem?


En nattkrem inneholder gjerne mer aktive stoffer enn en dagkrem og den hjelper huden med å fornye seg. Noen dagkremer inneholder solfaktor noe som kan gjøre huden mer sensitivisert om det brukes hele døgnet, bruk heller en egnet nattkrem for ditt behov. En nattkrem gir næring og restaurerer huden gjennom natten.

Hvorfor bør vi bruke øyekrem?


Huden rundt øyepartiet er tynnere og tåler mindre enn resten av huden i ansiktet. En øyekrem har derfor en mye tynnere konsistens. En øyekrem tilfører fukt og demper poser og mørke ringer under øynene. Huden rundt øynene kan bli tørr dersom man bruker produkter som er ment for resten av ansiktet.

Hvorfor bør vi bruke serum?


Serum er et produkt med høyere innhold av aktive ingredienser og gir huden et ekstra boost. Velg et serum som gir mer fukt, mer glød eller bekjemper rynker. Serum påføres etter rens men før dag-og/eller nattkrem. Et serum trekker dypere ned i huden enn hva en krem klarer. Bruk gjerne serum daglig for optimalt resultat av din hudpleie.

Hvorfor bør vi bruke maske?


Ansiktsmasker gir huden det lille ekstra. Du kan velge mellom rene fuktmasker, peelingmasker, masker som gir glød eller bekjemper rynker. Velg ut i fra det du ønsker å forbedre og bruk masken gjerne 1-2 ganger per uke.



Kilder: Hudpleieakademiet