Solkrem til mannen- som gjør at han smører seg

Nordmenn er over gjennomsnittet glade i å sole seg og solingen kan lett bli intens når sola først titter fram etter en lang vinter, eller vi er på en etterlengtet sol- og badeferie.

Det er ikke alltid like lett å få mannen til å smøre seg med solkrem. Dessverre er Norge på verdenstoppen når det gjelder føflekkreft og single menn er mer utsatt. Kan det være fordi de ikke har ei dame som henger over dem: «har du husket å smøre deg»? Selv om det har blitt mer og mer stuerent for menn å ta vare på seg selv i løpet av de siste årene, dropper mange bruk av solkrem.

Gjør smøring enkelt

Det er fortsatt kvinner som i størst grad kjøper solkrem. Men hva hjelper vel det hvis mannen ikke smører seg. Mange ser nok på det som veldig feminint å kjøpe og bruke solkrem. Da er det viktig å finne et produkt som gjør at mannen smører seg. Ett produkt er viktig her. Mannen vil ikke ha en solkrem til ansikt og en til kropp. Ett produkt til hele kroppen og sjansen for at mannen vil bruke den er større. I tillegg er det viktig at produktet er tilpasset der det skal brukes. Menn har mer hår på kroppen enn damer, og da er det viktig med et lett produkt som trekker raskt inn i huden. Solkrem i sprayform, en lett lotion (melk) og gele er ofte foretrukket blant menn.

Hodeskallen til mannen er et utsatt område. Mange menn har fjernet håret på hodet, mens andre igjen har tynn hårvekst som gjør at sjansen for å bli solbrent er tilstede. Hodet og «topplokket» bør, som resten av kroppen, smøres med solkrem med jevne mellomrom. En caps kan være smart å bruke i tillegg for å beskytte for solen og holde hodet kjøligere.

Bruk tilstrekkelig solkrem

Bruk av solkrem er viktig, men mengden solkrem som brukes er også av stor betydning – ikke vær gjerrig på dette! For å få god solbeskyttelse (og det er jo hele hensikten) skal man bruke en håndfull solkrem til hele kroppen. Og det holder ikke å smøre èn gang om dagen hvis du er lenge ute i solen. Husk å smøre utsatte områder som nese, ører og fotbladet.

Solkrem skal ikke bare brukes når vi er ute på stranden eller soler oss. Visste du at de fleste av oss blir mest solbrente når vi arbeider i hagen, kjører båt om sommeren eller er ute og trener? Risikoen for hudkreft øker hver gang man blir solbrent. Gjør noe med det - Ikke glem solbeskyttelse!

God sommer og Nyt solen!

Godt med fuktighet i form av en aftersun forebygger tørr hud og gjør slik at den flotte brunfargen varer lenger. Har du vært akkurat litt for lenge i sola smører du deg inn med aftersun med en gang, gjerne mens du allerede er på stranda. Den virker deilig kjølende og beroligende på huden.