Produkter og råd mot sommerplager

Myggstikk?

Myggstikk hører sommeren til, og vi reagerer svært forskjellig. Myggen i Norge er mest aktiv om kvelden og natten. Det er nettopp på denne tiden av døgnet det er viktig å ta sine forholdsregler.

Vepsestikk?

Vepsestikk er smertefullt, men det er sjelden farlig siden det kun avgis små mengder gift i et stikk. Vepsestikk vil hos alle resultere i smerte, rødhet og hevelse. 

Hoggormbitt?

I Norge vil du kunne treffe på hoggorm i skog og mark og litt over tregrensen, så langt nord som til Saltfjellet. Ved vandring kan det være greit å ha skikkelig skotøy og eventuelt langbukse.

Flåttbitt?

Skogflåtten (Ixodes ricinus) har mange ulike navn i Norge. Skaubjønn, skaumann, skogbjørn, tege, hantikk, blodmidd, kinnflått, påte, sugar m.m. 

Brent av brennesle?

Brenneslen er både nyttig og allsidig, men de fleste av oss har lært den og kjenne gjennom litt utrivelige møter - sviende og kløende utslett etter kontakt. Om reaksjonene på kontakt med brennesler ikke lar seg "skylle bort" 

Brent av brennmanet?

Forbrenninger med brennmaneter forekommer relativt ofte om sommeren, men de «norske» brennmanetartene gir sjelden alvorlige forbrenninger. Det er trådene som henger ned fra brennmaneten som «brenner».

Skrubbsår?

Skrubbsårsesongen er i gang. Det kan fort gå galt når det går litt for fort i svingene eller sykkelen skal testes ut for første gang. Skrubbsår er gjerne mer smertefulle enn de er alvorlige. 

Barnemark?

Barnemark, også kalt småmark er en infeksjon med marken Enterobius vermicularis i tykktarmen. Det er en liten gulhvit mark og er en av de vanligste parasittene hos mennesker, og forekommer over hele verden.