Beskytt hunden din mot flått!

Flått har blitt et problem over store deler av landet og stadig flere hundeeiere får nærkontakt med disse små blodsugerne i løpet av sommeren. Flått kan overføre flere smittsomme sykdommer. Det er derfor viktig å prøve å redusere antall dyr som fester seg på hunden og fjerne de som fester seg så fort som mulig.

Prac-Tic er et reseptfritt legemiddel til behandling og forebygging av flått- og loppeangrep på hund. Påflekkingsvæske har ulik styrke som skal brukes til hund, avhengig av vekten til hunden. Påflekkingsmidlene kommer i pipetter som dryppes på huden i nakken og evt. ved haleroten på større hunder. Virkestoffene sprer seg i underhudsfettet og har såkalt repellerende effekt. Det betyr at flåtten som kommer på hunden, ikke biter, men detter av og dør. Lopper drepes innen 24 timer etter kontakt, flått innen 48 timer etter påføring. Væsken skal kun påføres huden og må ikke gis i munnen.

 

Kjekt å vite:  Dersom hunden sjamponeres slik at fettstoffene i huden vaskes ut, forsvinner effekten. Man bør vente et par dager etter sjamponering med å dryppe på nytt slik at hunden har fått tilbake fettstoffene i huden.

Vil du vite mer om flått