Hjelp til tørr hud

Alle kan rammes av tørr hud, det er en av de vanligste hudproblemene. Tørr hud kan føles stram, flasse og den klør. Ofte er plagene verre om vinteren. Dersom huden din er tørr, sensitiv eller sprukken behøver den hjelp med å gjenoppbygge fuktigheten. Å forebygge problemet ved å pleie huden daglig er den beste måten å bekjempe tørr hud på. Les mer om tørr hud her.

Bruk gjerne en fuktighetsbevarende krem med høyt fettinnhold en til to ganger daglig for å forebygge at tørr hud oppstår. Om du dusjer/bader ofte
kan huden din bli svært tørr. Hver gang du dusjer eller bader, tørker huden din ut. Prøv å være rask i dusjen eller i badekaret og bruk lunkent vann. Jo varmere vann, desto mer uttørkende for huden. Ved å bruke en mild dusjolje f.eks. Decubal shower & bath oil istedenfor vanlig dusjsåpe, tilfører du ny fuktighet til huden, samtidig som den rengjør på en skånsom måte. Vær nøye med å smøre deg inn med en fet og fuktighetsgivende krem etter dusj eller bad. Og pass på å drikke nok vann, vann fukter huden innenfra. 

Hendene er ofte den kroppsdelen som utsettes for flest prøvelser i løpet av en dag. Ha gjerne en tube Decubal hand cream i vesken eller ved arbeidsplassen og smør hendene ved behov. For tørre lepper, neglebånd og småsprekker finnes Decubal lips & dry spots balm – en intensiv pleiende salve for punktbehandling av tørre flekker. Og vask hendene med en mild håndvask i stedet for vanlig såpe, som kan tørke ut huden. Pass på at du alltid smører inn hendene etter at de har vært i kontakt med vann.

Tips! Natten er et utmerket tidspunkt for en skikkelig «innpakning» av hender og føtter. Smør inn hendene med Decubal hand cream og føttene med en fet krem og ta på tynne bomulllshansker og sokker for å få best mulig effekt. Og ikke glem: En god natts søvn er hudens beste venn!

Smøreteknikk

En god smøreteknikk kan gi bedre effekt og få huden til å føles myk ut lenger.

  • Ta en god kladd med krem.
  • Masser kremen inn med myke tak.
  • Det er viktig at all kremen smøres inn i huden. Regn med at det tar cirka 15 minutter å smøre hele kroppen ordentlig inn.
  • Smør både morgen og kveld, og oftere ved behov.

Decubal er en produktserie for tørr og sensitiv hud. Decubal startet opp i 1974 og har siden da jobbet tett med hudspesialister for å utvikle effektive, men milde og beskyttende hudpleieprodukter som gir fuktighet og er spesielt beregnet på tørr, ekstra tørr og sensitiv hud. Decubal inneholder kun enkle, rene ingredienser som bygger opp huden din fra topp til tå.
Alle produktene er uten parfyme, fargestoffer og parabener, og kan brukes av hele familien.

Apobase er utviklet i samarbeid med nordiske dermatologer og har pleiet huden i over 40 år. Apobase brukes forebyggende og pleiende til problematisk, tørr og sensitiv hud, eller til hud som har bruk for ekstra pleie f.eks. i vinterhalvåret. Alle produktene er uten parfyme, fargestoffer og parabener og kan brukes av hele familien.  Serien består av: Apobase krem, en absorberende og fuktighetsbevarende mellomfet krem, med 30% fett. Apobase fet krem, en fet og ekstra effektiv fet krem, med 60% fett. Samt Apobase Hydrogel, en lett fuktighetsgivende fettfri gel som absorberes raskt. Alle Apobase produkter selges eksklusivt på apotek.