Trenger du nye batterier til ditt høreapparat?

Da behøver du ikke å lete lenger. Her finner du forskjellige størrelser av høreapparatbatterier.  Batteriene er tilgjengelige i følgende standardstørrelser: 10, 312, 13 og 675. Det er fort gjort å glemme dette tallet, derfor har de fleste produsentene standard fargekoder på fliken og emballasjen. Det gjør det enklere å finne det riktige batteriet til ditt apparat! 

Alle batteriene har en flik på baksiden av batteriet som skal fjernes før du setter det inn i høreapparatet. Etter at du har tatt av fliken, venter du rundt ett minutt før du setter inn batteriet i høreapparatet. Så snart denne beskyttelsesfilmen fjernes, kommer det luft inn i batteriet. Først da aktiveres batteriet, og er klart til bruk. Hvor lenge et batteri varer? Det avhenger av hva slags høreapparat du har, hvordan det er programmert, samt hvor høyt volum du har, men vanligvis 1–2 uker.

Batteriene kan lagres lenge. Vanlig romtemperatur mellom 10 og 25 °C er optimal temperatur å oppbevare høreapparatbatterier i. Varme og kulde kan forkorte oppbevaringstiden. Du må altså ikke legge høreapparatbatterier i kjøleskapet. Kontakt med metallgjenstander som nøkler eller mynter kan forårsake kortslutning i batteriet. Derfor bør du aldri ha enkeltbatterier liggende løst i håndvesken eller lommeboken. La dem ligge i emballasjen.