Synes du at huden din er gusten og grå etter en lang vinter? Selvbruning gir deg muligheten til å skape eller beholde en naturlig glød i huden hele året. 

Selvbruning gjelder ansiktet så vel som kroppen. Det er helt innafor å jukse deg til frisk og sommerbrun glød. Her får du noen tips hvordan du får best mulig resultat.

Steg 1: Peeling

For å fjerne døde hudceller er det viktig å ta en real kroppsskrubb før man pøser på med selvbruning. Da får man en jevnere farge, samt at den holder lenger.. Bruk en peeling krem og gjerne en skrubbevott og skrubb forsiktig i vei. Et lite tips er at det er en fordel å ha barberte legger før du påfører selvbruningen. Men ikke barber sensitiv hud rett før du påfører et selvbruningsprodukt.

Her finner du våre peeling produkter

Steg 2: Tilfør fuktighet

Etter du har kvittet deg med alle de døde hudcellene, er det viktig å smøre inn kroppen i en god og fyldig body lotion. Smør hele kroppen og legg iekstra vekt på ekstra tørre områder som knær, føtter og albuer. Hvis disse områdene er tørre vil de trekke ekstra mye farge og fargen kan bli ujevn, samt mørkere enn en fuktet hud. Til ansiktet bruker du en fuktgivende dagkrem og en øyegelé.  Et lite tips kan være å smøre huden med en god bodylotion rett etter at du har dusjet, når huden fremdeles er litt fuktig. Vent med å påføre selvbruningskremen til du er sikker på at fuktighetskremen har trukket godt inn.

 

Her finner du våre fuktighetskremer

Steg 3: Påfør selvbruningen

Etter fuktighetskremen har trukket inn i huden, kan man påføre selvbruningen. Start med jevne sirkulære strøk, kroppsdel for kroppsdel. Start gjerne med legger og føtter og jobb deg oppover.  Områder som er lett å glemme ved påføring av selvbruning i ansiktet er øreflipper og toppen av ørene. Bruk godt tid og vær nøye med påføringen. Gni ut alle overganger for å unngå skjolder og streker. Husk at hastvert er lastverk.

 

Hvilken krem skal man velge?

Det aller enkleste er kanskje en gradvis krem som bygger seg opp over flere påføringer, så slipper man at det blir skjoldete. Husk at man ikke bør ta en altfor mørk farge, kun en eller to toner brunere enn det man er.

Steg 4: Tørke 

Tørketiden på selvbruningen varierer fra produkt til produkt. Men en tommelfingerregel er å la fargen tørke i minst tre timer før du dusjer eller tar på deg lyse klær. Unngå også å trene o.l. da svette kan lage striper i fargen. Gå gjerne over med en bomullsdott rundt hårfestet og øyenbryn.

Husk å vaske henden godt etter påføringen!

Tips. Fjern eventuelt misfarging med en fersk sitronsaft på en bomullsdott.

Hvor lenge holder fargen?  

Fargen beholder du lengst ved å gå over på nytt hver 3. til 5. dag. Dersom du fortsatt ønsker en sommerbrun farge.

 

Ikke glem at selvbruning ikke gjør at du reduserer faren for å bli solbrent? Huden din blir ikke mer motstandsdyktig av selvbruningen. Du må derfor huske å beskytte deg mot solen selv om du er brun. Skal du ut i solen så smør deg meg en god solkrem med minimum faktor 15 så du ikke blir solbrent.

Oppdatert mars 2020