Synes du det er vanskelig å få farge på føttene? Kanskje du skal avgårde med finkjolen på og ser de likbleike føttene stikke frem. Selvbruning gjelder ansiktet så vel som kroppen. Det er helt innafor å jukse deg til frisk og sommerbrun glød. Her får du noen tips hvordan du får best mulig resultat.

  • Peeling: God hudpleie er nøkkelen til et fint og jevnt resultat. Du bør være flink til å peele huden jevnlig, gjerne litt ekstra på kroppen dagene før du legger selvbruningen. Det vil gi deg et jevnere resultat om du får fjernet døde hudceller fra huden din. Bruk en peeling krem og gjerne en skrubbevott og skrubb forsiktig i vei. Et lite tips er at det er en fordel å ha barberte legger før du påfører selvbruningen. Men ikke barber sensitiv hud rett før du påfører et selvbruningsprodukt.
  • Tilfør fuktighet: Smør hele kroppen med bodylotion og legg igjen vekt på ekstra tørre områder som knær, føtter og albuer. Hvis disse områdene er tørre vil de trekke ekstra mye farge og fargen kan bli ujevn, samt mørkere enn en fuktet hud. Til ansiktet bruker du en fuktgivende dagkrem og en øyegelé.  Et lite tips kan være å smøre huden med en god bodylotion rett etter at du har dusjet, når huden fremdeles er litt fuktig. Vent med å påføre selvbruningskremen til du er sikker på at fuktighetskremen har trukket godt inn.
  • Påfør selvbruningskrem: Start med jevne sirkulære strøk, kroppsdel for kroppsdel. Start gjerne med legger og føtter og jobb deg oppover.  Områder som er lett å glemme ved påføring av selvbruning i ansiktet er øreflipper og toppen av ørene. Bruk godt tid og vær nøye med påføringen. Gni ut alle overganger for å unngå skjolder og streker. Husk at hastvert er lastverk. Cosmica sun kissed bodylotion kan du bruke i stedet for en bodylotion, denne gir deg brunfarge over tid. Ønsker du selvbruning til ansiktet,  bruker du Cosmica sun kissed ansiktskrem. Den har en lett konsistens og trekker raskt inn i huden uten å tette igjen porene dine.

 

  • Vask hendene godt etter påføringen. Gå gjerne over med en bomullsdott rundt hårfestet og øyenbryn. Tørketiden på selvbruningen varierer fra produkt til produkt. Men en tommelfingerregel er å la fargen tørke i minst tre timer før du dusjer eller tar på deg lyse klær. Unngå også å trene o.l. da svette kan lage striper i fargen.

 

Tips. Fjern eventuelt misfarging med en fersk sitronsaft på en bomullsdott.

  • Hvor lenge holder fargen?   Fargen beholder du lengst ved å gå over på nytt hver 3. til 5. dag. Dersom du fortsatt ønsker en sommerbrun farge.

 

Ikke glem at selvbruning ikke gjør at du reduserer faren for å bli solbrent? Huden din blir ikke mer motstandsdyktig av selvbruningen. Du må derfor huske å beskytte deg mot solen selv om du er brun. Skal du ut i solen så smør deg meg en god solkrem med minimum faktor 15 så du ikke blir solbrent.

IDA WARG er en av Sveriges største influensere, og er kjent for sin sunne livstil, hun står for helse og velvære, men er også interessert i mote og skjønnhet. Hennes Brun-uten-sol serie er allergitestet og 100% vegansk

Ida Warg – solbrun hud til alle