Våren står for døren, en ikke udelt glede for landets hundretusener av pollenallergikere. Visste du at noe så enkelt og naturlig som saltvann har vist seg å være et nytt og effektivt våpen i kampen mot det plagsomme blomsterstøvet?

Når man er allergisk, fester irriterende stoffer, såkalte allergener - fra f.eks. pollen, pelsdyr eller midd seg på nesens slimhinne slik at det blir vanskelig for nesen å gjøre jobben sin. Nesen er nemlig ikke bare vårt lukteorgan, den hjelper også til med å filtrere, fukte og varme opp luften vi puster inn. Gjennom neseskylling spyles allergenet bort fra nesens slimhinne og flimmerhår, noe som lindrer den allergiske reaksjonen. Saltvannet virker ved å løse opp slimet i nesen og skyller bort pollen som har festet seg. På denne måten hemmes utsondringen av histamin og den allergiske reaksjonen bremses opp.

Du blir ikke kvitt allergien ved hjelp av neseskylling, men mange opplever at det fører til bedre livskvalitet og færre plager. Det er helt ufarlig å skylle nesen så lenge saltvannet ikke er for sterkt, og det anbefales ofte av leger i tillegg til vanlige allergimedisiner. 

Pollennett beskytter mot pollen, stove og insekter og kan plasseres over vinduer og dører og slipper inn mindre pollen i boligen. Det gjør at du kan få en god natt søvn selv når pollenspredningen er på sitt høyeste!