Komplett Apotek vinner pristest på Lommelegen.no

Reseptfrie medisiner er å få kjøpt på nettapotek, fysiske apotek og i dagligvarebutikker. Men hvor lønner det seg å handle? Lommelegen.no har sjekket for deg i sin pristest i april 2017, der nettapoteket Komplett Apotek gikk av med seieren for beste priser.

Kjente kjeder mot utfordrer
I testen på lommelegen.no undersøkte journalisten priser på reseptfrie apotekvarer fra Komplettapotek.no, Vitusapotek, Apotek1, Kiwi og Meny. I pristesten var det store variabler i pris mellom nettapotek, fysiske apotek og de to dagligvarekjedene som ble undersøkt.

 

Komplett Apotek ble prisvinner
Komplettapotek.no kom ut som det billigste alternativet i pristesten. Våre varer er enten billigst, eller like billig som konkurrentene på samtlige produkter i testen. Vi har i tillegg lavest fraktkostnad av samtlige nettaktører i testen, både apotek og matbutikkene. Kolonial.no og Vitusapotek kommer begge dårligst ut på nett blant testens butikker.

Chris Jacobs, fag- og kvalitetsdirektør i Vitusapotek begrunner de høye nettprisene med at de ikke ønsker å differensiere sine priser mellom nett og fysisk apotek. På denne måten unngår de å forvirre kundene som bestiller på nett, men velger å hente i apotek, forklarer han.

Komplett Apotek startet som et fullverdig apotek på nett i fjor høst, og begynner allerede å bli en betydelig aktør i bransjen.

-Vi har vokst jevnt og trutt siden starten. Hvis man samler kjøpene sine er det mye å spare, sier kommunikasjonsdirektør i komplettapotek.no, Ingebjørg Tollnes.

Testens tapere
Kolonial.no og Vitusapotek på nett kommer dårligst ut i testen. Et priseksempel fra testen: Hydrokortisonkrem 99,90,- på Vitusapotek, mens samme krem koster 41,- på Komplettapotek.no. Dette utgjør en forskjell på 58,90 og hele 144% i prisforskjell! Et annet eksempel er Otrivin nesespray til voksen. Denne koster 49,- på komplettapotek.no, mens kolonial.no har en pris på 83,20 for samme vare - altså en prisforskjell på 34,20!

Ønsker konkurransen velkommen
Steinar Madsen, Medisinsk fagdirektør i Statens Legemiddelverk ser fordeler med de gode nettprisene.
«Hensikten med å få nettapotekene var to ting; bidra til at folk på en enklere måte kan få tak i medisinene sine og bidra til økt konkurranse og innsparinger for pasienter og kunder. Det er gledelig å se at det skaper økt konkurranse og det ser ut som om nettapotekene kommer godt ut av det. Det er samtidig spennende å se hvordan nettapotekene vil gi konkurranse til reseptbelagte medisiner.»

Gleden er på vår side, God Påske!

I testen har lommelegen.no tatt utgangspunkt i at man ikke betaler frakt, noe du unngår hvis du handler for over 450,- hos oss på Komplettapotek.no. Prisene ble innhentet 31.03.17.

Url:

Kilde: Pristest (linkes: http://www.lommelegen.no/artikkel/pristest-hvor-er-det-billigst-%C3%A5-handle-reseptfrie-medisiner)