Solen skal nytes, men husk solkrem!

Nyt solen, den gir oss energi, overskudd og velvære. Ingenting er som å kjenne solen varme etter en lang, kald og mørk vinter. Solen gjør deg i godt humør, og du kjenner gjerne i hvert ledd at solen gjør godt for både kropp og sjel. Solen øker kroppens nivå av seratonin, som er kroppens naturlige lykkehormon. Det fører til at du føler deg både gladere og mer energisk når solen skinner. Så her er det bare å komme seg ut og nyte solen!

Når det er sagt er det viktig å unngå solforbrenning og intens soling. Da vil risikoen for føflekkreft og annen hudkreft reduseres betydelig. Gode solvaner handler ikke om å unngå solen helt, men å begrense mengden UV-stråling vi utsetter oss for, og spesielt unngå å bli solbrent. Dette kan du gjøre ved å bruke solkrem med solfaktor 30 eller høyere, som er Kreftforeningens anbefaling.

Husk å smøre nok solkrem for å få god nok beskyttelse. Det anbefales å bruke en håndfull solkrem til hele kroppen og smør deg flere ganger i løpet av dagen. Visste du at de fleste blir solbrente når de ikke soler seg? Ikke glem å smøre deg når du gjør hagearbeid, pusser båten, ved sportslig aktivitet e.l. Kanskje lurt å ha en solkrem flere steder?

Hvilken solkrem og solfaktor bør du velge- og hvordan bruke solkrem riktig!

Solvettregler - Nyt solen med gode solvaner!