Gravid? Her er vårt utvalg av graviditetstester

Med en graviditetstest får du enkelt og raskt svar. Hvor tidlig du kan teste deg avhenger av den enkelte graviditetstesten, men det sikreste resultatet får du ved testing fra den dagen du skulle hatt menstruasjon. Graviditetstester er verdens mest brukte hjemmetest, og det er nå helt naturlig å finne ut om man er gravid hjemme.

En graviditetstest, enten du tar den hjemme eller hos fastlege/jordmor, måler hormonet hCG (humant chorion-gonadotropin). Når et egg befruktes, skilles hormonet hCG ut i urinen. Det er dette hormonet graviditetstester påviser.

hCG begynner normalt å produseres av det befruktede egget etter at det har festet seg i livmorveggen, vanligvis ca. 6–10 dager etter befruktningen. Nivået øker deretter svært raskt, og man regner med en fordobling omtrent hver tredje dag i løpet av graviditetens første del (trimester). De fleste kvinner har på det tidspunktet når de venter mensen rukket å produsere så mye hCG at de kan se et positivt resultat på en graviditetstest, dvs. at de har oppnådd et hCG-nivå på 25 mIU/ml eller mer.

Siden vi alle er forskjellige, kan det forekomme individuelle variasjoner. Noen kvinner kan derfor se et positivt resultat noen dager før den forventede menstruasjonen, mens andre må vente enda litt.

Venter du til den dagen du forventer å få menstruasjonen, er testene mer enn 99% sikker.

Vanligvis vil det være mulig å registrere hCG i urinen allerede 8 dager etter befruktning (cirka 6 dager før forventet menstruasjon), men hCG-nivået kan variere i konsentrasjon og være for lavt til å gi utslag. Det kan være forskjeller mellom de ulike graviditetstestene hvor tidlig de kan brukes. All info finner du i pakningsvedlegget som følger pakken.

Lurer du på når på dagen du skal ta testen? Du kan teste deg når som helst på dagen, men morgenurinen er best da den har høyest konsentrasjon av hCG.

Produksjonen av graviditetstester er standardisert, så uansett hvilken test du velger har testen samme høye kvalitet. Her finner du vårt utvalg av graviditetstester, alt fra digitale stavtester til enkle strimler. 

 

Clearblue graviditetstest Selvtester
-20%
Lagerstatus: 5 stk. på lager.
Før 129,-
103,-