Dag og nattkremer

Som du sikkert vet trenger huden din næring, fukt og beskyttelse for å holde seg frisk og sunn. Derfor er det viktig å bruke en god ansiktskrem – både om morgenen og om kvelden.

En dagkrem/ansiktskrem kan ha mange ulike funksjoner. Hvilken dagkrem du bør velge, avhenger av hvilke behov huden din har, og hvilken effekt du vil at dagkremen skal ha. Fremfor alt skal dagkremen tilføre fuktighet og næring og beskytte huden mot ytre påkjenninger eks forurensing, sol, stress og sigarettrøyk som den utsettes for i løpet av dagen. Bruk dagkrem hver morgen etter at du har renset huden og gjerne påført serum.

Nattkrem påføres om kvelden på tørr og renset hud. Huden innhenter seg etter dagens påkjenninger i løpet av natten, og nattkremens oppgave er å tilføre fuktighet og gi huden næring under denne prosessen. Når du velger nattkrem, er det viktig at du velger produkt ut fra hvordan huden din er for øyeblikket og hvilke behov du vil at nattkremen skal dekke. En nattkrem kan ha mange funksjoner, f.eks. tilføre fuktighet, virke beroligende, balansere huden eller ha anti-ageing-effekt.