Kortisonkremer

Kortisonkremer har vært brukt siden slutten av 1950-tallet. De brukes ved eksem, stikk, allergiske hudreaksjoner, utslett, psoriasis og solbrenthet. De har betennelsesdempende effekt hvor kløe , hevelse og rødhet blir dempet. Det finnes fire ulike styrker og reseptfritt får du kjøpt den mildeste, Klasse 1: Svakeste klassen av kortisonkremer, som inkluderer Mildison og Hydrokortison salve og krem. Kremer er generelt best på væskende og betente områder. Salver brukes ofte på tørr og skjellende hud, slik som Psoriasis. 

Mange tror at bruk av kortisonkremer er forbundet med alvorlige bivirkninger. Kortison brukt i korte perioder er forbundet med få/milde eller ingen bivirkninger.  Påsmøres som anvist på pakningen.

Det anbefales å smøre en god fuktighetskrem ca 10 minutter etter påsmøring med kortison.  Dette vil bedre effekten av kortisonbehandlingen og forhindre at huden blir tørr. Det er viktig at du fortsetter med fuktighetskrem atter avsluttet kortisonbehandling. Det har nemlig vist seg at regelmessig bruk av fuktighetskrem forlenger tiden mellom tørr hud- og eksemutbruddene.