Har du kjent at det har kommet en dråpe eller flere i trusa uten at du skulle på toalettet? Kan være at du skulle løfte en sekk med ved, du hørte en god historie og fikk deg en god latter eller du var ute på en treningstur. Urininkontinens kalles også urinlekkasje, eller ufrivillig vannlating. Urininkontinens er ikke kun er et problem som rammer kvinner, langt ifra! Mange menn opplever også urinlekkasje. Urinlekkasje er ikke noe som kun rammer eldre menn; det opptrer i alle aldersklasser - men det er allikevel mer utbredt hos menn over 50 år. Ca en av ti menn over 70 år opplever urinlekkasje. Graden av urinlekkasje varierer fra person til person.

Inkontinens er som sagt svært vanlig for mange menn. Tilstanden vil allikevel for mange oppleves som plagsom, og kan føre til isolasjon fordi man er redd for luktplager eller at andre skal oppdage det. Mange opplever imidlertid at konsekvensene av plagene begrenses betraktelig når man benytter seg av gode hjelpemidler. Det er viktig at du fortsetter ditt sosiale liv.

Det finnes ulike Absorberende inkontinensprodukter som kan brukes ved urinlekkasje. Produktene virker ved å samle opp eller suge opp urin, og de fleste virker også lukthemmende. Det er mange ulike grader av urinlekkasje, alt fra lett drypping til større lekkasjer.