Sensitiv hud

Sensitiv hud er mer sårbar for ytre påvirkning og kjennetegnes ved å reagere sterkt på faktorer som vanligvis tolereres bra. Den gjenkjennes ved bestemte symptomer med varierende alvorlighetsgrad. Sensitiv hud er for eksempel ofte rød og prikkende, den klør eller føles varm eller stram, og mange opplever også en brennende svie.

 

Avene

Hudpleieserien Avène er utviklet av legemiddelfirmaet Pierre Fabre.

Avène hudpleieserie er basert på Avène kildevann med dermatologiske egenskaper. Kildevannet er kjent for gode resultater på sensitiv hud.

Dette termalkildevannet, som er kjent for sine unike egenskaper, har dokumentert effekt på huden og utgjør i dag basis i alle Avène-produktene. Det er rikt på mineraler og sporstoffer, og vannets høye innhold av antioksydanter beskytter og styrker hudens naturlige forsvarssystem.

 

A-Derma Hudpleieserie

  • A-Derma hudpleieprodukter er basert på havreekstrakten Rhealba® Oat
  • Havren har dokumentert effekt mot tørr, irritert og atopisk eksem

IDUN Minerals

IDUN Minerals er en svensk serie mineralprodukter som ble lansert i våren 2011 i apotek i Sverige. Produktene er laget av 100% høyrene mineraler og beroliger og beskytter huden. Det ble da gjennomført en nikkelallergistudie som viste at alle, selv de mest sensitive hudtyper kan bruke IDUN Minerals. Produktene er renset fra blant annet nikkel, krom og mikroorganismer. Felles for alle er at de inneholder IKKE talkum, olje, silikon, parfyme, vismut oxichloride, nanopartikler eller konserveringsmiddel (f.eks. parabener).

La Roche-Posay

Med mer enn 30 års forskningserfaring og 25 patenter har La Roche-Posay blitt en ledende aktør i utviklingen av produkter for sensitiv hud der både toleranse og sikkerhet er ivaretatt. La Roche-Posay har i mer enn 30 år samarbeidet med dermatologer (hudleger) over hele verden om å utvikle hudpleie- og makeup-produkter som tilfredsstiller dermatologenes behov og krav