Myggmidler

Skal du kjøpe et myggmiddel så bør du velge et som egner seg for området du skal oppholde deg i.  I Norge og Europa har vi ikke mygg som overfører farlige sykdommer så du trenger ikke de sterkeste produktene for beskyttelse i noen kveldstimer. Et egnet familieprodukt er Mygga Spray som kan brukes på huden fra 2 år. For yngre barn kan man spraye litt på klærne.   I tropiske strøk finnes Malariamygg og flere andre myggarter. Noen , som for eksempel Gulfebermygg som overfører Zikavirus, biter både om dagen og om natten. Skal man oppholde seg i slike områder, bør man velge myggprodukter som er mer konsentrert og har lengre virketid. Vi har produkter fra Mygga og Cactuz med 20 og  50 % DEET som er velegnet for slike områder.  Et godt råd er å dekke til huden så godt som mulig med klær. Sjekk med et vaksinasjonskontor hvilke reiseråd som gjelder dit du skal. 

Mygga på stikket og Eurax demper kløe og hudirritasjon etter innsekstbitt og kan være smart å ha i beredskap.

Flått

Flåtten er et blodsugende dyr som kan bite seg fast på mennesker og dyr. Flått kan overføre bakterien borrelia når den suger blod og man kan utvikle borreliose. Det er viktig å fjerne flåtten så raskt som mulig etter den har festet seg til huden.  Designet til Trix flåttfjerner gjør at man får fjernet hele flåtten på en korrekt måte med en gang. Er man på tur i områder man vet det er mye flått bør man beskytte seg med klær og evt Flåtta  flåttmiddel. En god rutine er å alltid sjekke huden  for flått når man kommer hjem.

Brennelse og brennmaneter

Støter du på en brennmanet kan gleden ved et deilig bad fort ta slutt…..Lurt å ha med i badebagen er  Xylocain flytende eller gele som  gir smertelindring ved svie fra brennmaneter og brennesle. Mygga På stikket er en insekstsgel som også kan brukes til dette.

Soleksem

Har man fått soleksem er første bud å holde seg unna solen for en periode. Den plagsomme kløen kan lindres ved at huden kjøles ned med kalde omslag. Et godt alternativ å ha med i badebagen er beroligende og kjølende LRP kildevannspray. Selve utslettet kan dempes med Hydrokortison krem som kan påføres 2-3 ganger om dagen. Det viktigste er selvsagt å forebygge soleksem. Skal man være i sola og vet  at man at man er utsatt for å få soleksem bør man velge en solkrem egnet  for solintolerant hud . Solkremen bør ha høy faktor og samtidig en høy UVA beskyttelse. LRP har mange alternativer til deg som trenger ekstra høy solbeskyttelse.