HYGIENE OG HUDPLEIE

Ta vare på deg selv og huden din med disse hygiene- og hudpleietipsene

God hygiene og daglig hudpleie er viktig for både huden og helsen din.

Som en del av dine daglige hygienerutiner vil vi anbefale at du vasker hendene, kroppen og ansiktet med såpe og supplerer med hånddesinfeksjonsmiddel. Gjør dette for å rense og fjerne f.eks. bakterier og virus som kan påvirke helsen din ved å overføre sykdommer.

Det er samtidig viktig å ta vare på huden, siden hyppig bruk av såpe og desinfeksjonsmiddel kan tørke ut huden og svekke hudens naturlige beskyttende barriere. Det er derfor viktig å huske daglig hudpleie som en del av din daglige hygienerutine.

Nedenfor finner du tips og råd om god hygiene og hudpleie for rengjøring og pleie av hender, ansikt og kropp.

Rengjøring og pleie av hendene dine

God håndhygiene er viktig siden bakterier og virus lett kan overføres fra hendene til deg selv og andre personer. Her er noen gode tips om en daglig rutine for rengjøring og pleie av hendene:

Skyll først hendene med varmt vann. Bruk deretter en såpe som er skånsom mot huden og som respekterer hudens barriere. Vask hendene med såpe i minst 20 sekunder. Husk å vaske håndflatene, håndryggen og mellom fingrene og rundt neglene. Skyll hendene med varmt vann og tørk dem med et rent håndkle eller engangshåndkle.

Når du vasker hendene ofte trenger de pleie og fukt for å forbli myke og behagelige. Bruk en håndkrem som beroliger og beskytter hendene. Påfør så ofte som nødvendig.

Et eksempel på en håndkrem som fukter og styrker den beskyttende barrieren på hendene er Reparative Hand Cream fra CeraVe. Les mer om produktet her:

    

CeraVe Reparative Hand Cream

Fukter og beskytter hendenes naturlige beskyttende barriere

Daglig bruk av Reparative Hand Cream fra CeraVe gir fukt til hendene og styrker hudens naturlige beskyttende barriere. Håndkremen er nærende og frigjør kontinuerlig fuktighetsgivende ingredienser i over 24 timer takket være den unike MVE-teknologien. Kremen trekker raskt inn i huden og etterlater hendene myke.

CeraVe Reparative Hand Cream inneholder både hyaluronsyre og CeraVes velkjente kombinasjon av tre essensielle ceramider: 1, 3 og 6-II. En formulering som effektivt tilfører huden fukt. Produktet inneholder ikke parfyme.

Brukes daglig på hendene etter behov, for eksempel etter at du har vasket hendene med såpe for å gi dem fuktighet og pleie.

Rens og pleie av ansiktet

Å vaske ansiktet sitt med såpe kan være effektivt for å fjerne smuss og partikler som bakterier og virus fra huden. Samtidig kan noen såper tørke ut huden. Det er derfor lurt å rense ansiktet med et produkt som er skånsomt mot huden.

En god start på din daglige hudpleierutine er å bruke et micellar rensevann som både renser og fuktet ansiktet.

Et eksempel på et produkt som både renser og fukter huden i ansiktet i ett steg er Pureté Thermale Minéral Micellar Water fra Vichy. Les mer om produktet her:

Vichy Pureté Thermale Minéral Micellar Water

Rens og fukt ti ansiktet i ett trinn

Ved å bruke Pureté Thermale Minéral Micellar Water fra Vichy kan du rense ansiktet effektivt i ett trinn samtidig som huden får tilført fukt i opp til 4 timer*. På denne måten kan du forebygge tørr og stram hud i ansiktet. Produktet fjerner skånsomt overflødig talg og make-up (både i ansiktet, på leppene og rundt øynene) og etterlater ansiktet med en frisk følelse.

Pureté Thermale Minéral Micellar Water inneholder Vichy vulkansk vann og pro-vitamin B5. En sammensetning som gir huden et sunt og revitalisert utseende.

Påføres hver dag, morgen og kveld. Ta en liten mengde av produktet på en bomullspad og rens ansiktet ditt forsiktig.

* Instrumenttest, n = 26

Forebygg følelsen av tørr og stram hud

Å ta en dusj eller et bad er for de fleste en del av deres daglige hygienerutine. Hvis du daglig vasker kroppen din med vann og såpe, kan huden din noen ganger føles bli tørr og stram. Et godt råd er derfor at du husker å bruke et fuktighetsgivende produkt på huden.

Som en del av din daglige rutine bør du smøre kroppen din med en bodylotion som gir langvarig fukt og som styrker hudbarrieren. Du kan gjøre dette etter at du har tatt en dusj eller ved behov i løpet av dagen.

Et eksempel på et produkt som styrker hudbarrieren og gir langvarig fuktighet er Lipikar Lait Body Lotion fra La Roche-Posay. Les mer om produktet her:

La Roche-Posay Lipikar Lait Body Lotion

Tilfør kroppen fukt i opptil 48 timer

Ved å inkludere Lipikar Lait Body Lotion fra La Roche-Posay i din daglige rutine, styrker du hudbarrieren og beskytter huden. Produktet tilfører fukt til huden i opp til 48 timer etter påføring og kan bidra til å redusere følelsen av stram og tørr hud, da den beroliger og forbedrer hudens komfort. Produktet trekker raskt inn i huden og virker ikke fet på huden, slik at du raskt kan kle på deg.

Lipikar Lait Body Lotion inneholder karitésmør, termalsk kildevann fra La Roche-Posay og niacinamid. Produktet er uten parfyme og er ideell til sensitiv hud. Til voksne, barn og spedbarn fra 3 måneder.

Brukes daglig på ren hud som bør være vasket med et mildt renseprodukt, for eksempel Lipikar Syndet AP+.

Oppdatert 30.04.2020