Tid for litt egenpleie i dagens koronatider

For ett par uker siden ble det bestemt av myndighetene at alle virksomheter som tilbyr hudpleie, kroppspleie, frisørtjenester og lignende må stenges for å unngå smitte av koronavirus. Det føles på mange måter som hele Norges stenges ned. En helt uvirkelig situasjon, men dog en nødvendig i kampen mot korona.

I tillegg blir alle som har mulighet for det oppfordret til å jobbe hjemmefra. Mange av oss sitter nå hjemme foran hver vår PC-skjerm og jobber, men det betyr ikke at du ikke kan føle deg velstelt av den grunn. Hvordan er det med din kleskode når du stiller «på jobb» om dagen? Har kjole og skjørt blitt bytta ut med godbukse, pysjbukse eller treningstøy? Nå som skole og aktiviteter på fritiden er avlyst, regner vi med at de fleste har litt ekstra tid til overs på ettermiddag og kveld. Hvorfor ikke gi hud og hår litt ekstra oppmerksomhet midt opp i all «elendigheten».

Se våre tips til hvordan du kan forvandle hjemmekontoret til et hjemmespa.

Hud

Har du en jobb som tilsier mye jobb foran PC skjermen, så kan det være en belastning for huden din. Derfor er tiden inne for å gi denne itt ekstra oppmerksomhet.

-En ansiktsmaske skjemmer bort huden og gir raskt et synlig resultat enten du vil tilføre fuktighet, få ny glød eller behandle urenheter. Dagens ansiktsmasker tilfører huden både vitaminer og næring - en perfekt hjemmeluksus å unne seg ofte! Sheet-masks, også kaldt dukmasker, er ekstra effektive takket være det beskyttende laget, som presser ingrediensene mot huden og hindrer dem fra å fordunste under bruk.

Et godt grunnarbeid gir maks utbytte av ansiktsmasken

  1. Begynn med å rense huden din. Rens gjerne 2 ganger om du bruker sminke slik at huden din blir ordentlig ren.
  2. Skrubb eller peel huden din 1-2 ganger ukentlig. Dette fjerner døde hudceller, slik at masken kan virke optimalt.
  3. Påfør masken i hele ansiktet og gjerne på halsen. Unngå øye og leppeområdet.
  4. Etter endt virketid, varierer fra 5-15 minutter. Vasker du av med en klut med lunken vann.
  5. De fleste dukmaskene skal ikke skylles av i etterkant men resterende skal klappes inn i huden.
  6. Avslutt med serum og dag eller nattkrem.

Håret

Ta vare på håret -  vinter som sommer!

Nå som alle frisørsalonger holder stengt inntil videre, er det få muligheter for å oppsøke noen som kan hjelpe deg med sin hårekspertise.

– Første prioritet er selvfølgelig en god sjampo og balsam som passer din hårtype. Det neste er å bruke en god kur som gir en stor dose fuktighet til håret slik at det blir glansfullt.

TIPS- Bruk en kildevannsspray så ofte som mulig, særlig dersom du sitter mye foran pc-skjermen. Kildevannspray er en naturlig og forfriskende spray som virker beroligende og fuktighetsgivende, og gjør huden mindre stram og tørr.

Vi har fått inn to nye serier i vårt sortiment: Löwengrip og The Ordinary

Selvbruning

Synes du huden din er gusten og grå etter en lang vinter? Selvbruning gir deg muligheten til å skape eller beholde en naturlig glød i huden hele året. Men det er ikke alltid like enkelt – de aller fleste har feilet en eller annen gang med å enten bli for oransje eller ende opp med flekker over hele kroppen. Har man litt tålmodighet og vet hvordan man skal gå fram, kan man få den perfekte solkyssede fargen.

Steg 1 – Skrubb huden: For å fjerne døde hudceller er det viktig å ta en real kroppsskrubb før man pøser på med selvbruning.

Steg 2 – Tilfør fuktighet: Etter du har kvittet deg med alle de døde hudcellene, er det viktig å smøre inn kroppen i en god og fyldig bodylotion.

Steg 3 – Påfør selvbruningen: Etter fuktighetskremen har trukket inn i huden, kan du påføre selvbruningen. Husk å vaske hendene godt etter påføringen.

Steg 4- Tørke: Tørketiden varierer fra produkt til produkt, men en tommelfingerregel er å la fargen tørke i minst et par timer før du dusjer eller tar på deg lyse klær.

Steg 5 – Behold fargen: For at fargen skal holde seg lengst mulig bør du holde huden fuktig med en fuktighetskrem – helst morgen og kveld. Har du valgt en selvbruning som bygger seg opp gradvis, kan du smøre deg inn med den så ofte produktet anbefaler.

Oppdatert 28.03.2020