Klar for myke føtter?

Føttene dine bærer deg gjennom livet, men det er lett å glemme å ta vare på dem. Vi renser ansiktshuden, unner oss deilige ansiktskremer, dusjer og smører kroppen inn med velduftene bodylotion helt ned til anklene, men der stopper der. Hvorfor ikke gi føttene litt ekstra kjærlighet?

 

Fil føttene- Når føttene er nyvasket er det lett å fjerne bort hard hud under føttene. Start med den grove siden av fotfilen dersom du bruker en manuell fil, og avslutt med den fine siden. Bruker du en elektrisk fotfil så start gjerne med den grove spolen for så å avslutte med en finere spole. Har du sprekker, feks på hælene, bør du file forsiktig langs sprekken, og ikke på tvers over den. Har du dårlig tid kan du file direkte i dusjen etter at hår- og kroppsvasken er tatt. Du kan her bruke enten manuell fotfil eller elektrisk fotfil som er beregnet for dusj og våte føtter med vanntette rullehoder. Ikke vær overivrig når du filer. Huden er myk etter fotbadet, og det er fort gjort å ta i for hardt. Tørk føttene grundig etterpå og husk å tørke mellom tærne for å hindre fotsopp

 

Smør føttene- Smør føttene med en god mykgjørende fotkrem som er beregnet spesielt for føttene. Noen av kremene har også en kjølende effekt som er behagelig for slitne føtter. Har du ekstra tørre føtter bruker du en krem som inneholder karbamid som tar bort døde hudceller og tilfører ekstra fuktighet. Salve er fetere enn krem og derfor mest egnet å smøre på til natten før du finner senga. Ønsker du en forsterket effekt, ta på et par sokker etter at du har smurt deg. Salven vil da trenge lengre ned i huden og du får en enda bedre effekt. En mykgjørende krem med lett konsistens som rask trenger ned i huden er mer aktuelt å bruke på morgenen.

 

Klipp neglene- Etter et bad eller en dusj er tåneglene myke og lett å klippe. Velg den negleklipperen som passer deg best, men bruk ikke kjøkkensaksa. Hold neglene korte for å hindre bakterievekst og såre føtter. Neglene kuttet rett over og rund i kantene. Har du problemer med inngrodd negl, kan neglen være noe lengre men ikke lengre enn tåen og kanten skal her ikke rundes av.

 

Fotbad- Tapp godt med varmt vann i en balje og tilsett gjerne litt fotsalt eller flytende fotvask i baljen, noe som gir en ekstra mykgjørende effekt. Sliter du med veldig hard hud, finnes det spesielle fotbad som myker opp dette. Sitt med beina i vannet i 10-15 minutter.

Har du problemer med vorter, fotsopp eller uønsket lukt? - Kanskje finner du akkurat det du trenger her.

 

Den siste finishen, som alltid gjør at tærne dine ser velstelte og sandalklare ut, er å lakke dem. Enten du går for en naturlig, transparent og lys farge eller en knall eller mørk lakk, ser tærne alltid mer velstelte ut når du lakker neglene. Putt bomull mellom tærne eller bruk en tåskiller, så unngår du at de nylakkerte neglene kommer borti hverandre. Start med en underlakk, spesielt når du bruker mørke eller knalle farger - da unngår du at neglene blir gule av lakken. Legg to lag med ønsket farge, med 10 minutters mellomrom. Avslutt gjerne med en overlakk for ekstra glans og varighet.

Hard hud på føttene oppstår når de daglig utsettes overfor trykk fra skoene. Huden blir hard og tykk, vanligvis under foten og stortåen, hælen og på toppen eller kanten av tærne. I tillegg har man ofte en brennende følelse i huden. Harde hæler som også er tørr har lett for å få sprekker noe som gjør vondt. Dersom sprekkene ikke behandles, kan dette før til sår. Fil bort hard hud med en fotfil, elektrisk eller manuell. Hold huden myk og glatt med en god fotkrem som er beregnet for hard hud og sprukne hæler.

Eksfolierende sokker reduserer hard/ fortykket hud og sprukne hæler med èn behandling. Om du synes det er masete å skrubbe og styre med føttene dine, finnes det produkt på markedet som løser opp tørr, hard hud uten at du trenger å legge ned så mye arbeid. Sokkene er satt inn med eksfolierende ingredienser som løser opp hard hud, og sørger for at kroppen kvitter seg med døde hudceller raskt. Ved jevnlig bruk kan man forebygge plager som tørr og hard hud. Sokkene skal sitte på 1-2 timer, avhengig av produkt, før føttene vaskes med varmt vann. Etter 5-10 dager starter avskallingsprosessen som vil vare opptil 2 uker. Det er viktig å unngå å smøre føttene i denne perioden da dette vil kunne minske effekten av behandlingen.